2018. szeptember 7., 18:49

Čižnár ismét találkozott a német főügyésszel az elrabolt vietnami ügyében

Jaromír Čižnár főügyész pénteken találkozott német kollégájával, Peter Frank főügyésszel Trinh Xuan Thanh vietnami állampolgár elrablási ügyével kapcsolatban.

201705271230380.cizn01.jpg

„Ahogy arról Jaromír Čižnár főügyész az augusztus 13-i sajtótájékoztatóján tájékoztatott, Peter Frankkal megegyeztek egy következő koordinációs jellegű találkozóban. Erre ma került sor Hágában, az Eurojust székhelyén. A Főügyészség a következő napokban újabb információkkal fog szolgálni” – közölte pénteken Andrea Predajňová, a főügyészség szóvivője.

Hozzátette: a Főügyészség minden olyan spekulációt elutasít, amely szerint a pénteki találkozó titokban történt volna.

Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter eleget tett a vietnámi állampolgár elrablásának ügyében vizsgálatot folytató nyomozó kérésének, és minden kívánt személyt feloldott a titoktartási kötelezettség alól. Ez jelenleg 44 személyt érint – tájékoztatott augusztus 13-án a minisztérium.

„A Denisa Saková által vezetett belügyi tárca maximálisan együttműködik a bűnüldöző szervekkel a vietnámi állampolgár elrablásának ügyében” – áll a tárca sajtónyilatkozatában. Eszerint a nyomozó rendelkezésére bocsátották az összes kívánt dokumentumot is.

„A kihallgatások még tartanak. A kihallgatott személyek sorrendjéről azok döntenek, akik a kihallgatást végzik” – közölte augusztusban a főügyész, aki egyúttal a nyilvánosság türelmét kérte. Az aktuality.sk portál arról tájékoztatott, hogy a felügyelőség és az ügyészség a biztonsági őröket hallgatta ki először.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.