2019. július 15., 11:02

Hol rontották el a felvidéki magyar politikusok? - VIDEÓ

Erre a kérdésre kereste a választ a Martfeszten  Duray Miklós, a SZAKC elnöke, Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke és Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke. Mindhárman aktívan részt vettek a politika alakításában, így személyes tapasztalataikat tudták megosztani a fórum hallgatóságával.

Hol rontották el a felvidéki magyar politikusok? - VIDEÓ
Fotó: ma7

A három politikust a felvidéki magyarság három évtizedéről Bugár Gergely kérdezte. Duray Miklós elmondta, hogy már 1989-ben látott egy amerikai hetilapban olyan térképet, ahogyan mára rendeződtek át  közép - kelet Európa országhatárai. Azt is elmondta, bizonyos parlamenti döntések előtt életveszélyesen megfenyegette egy ma is aktív hazai politikus.

Bárdos Gyula elmondta, a múltból tanulva nem szabad elkövetni a korábbi hibákat. Olyan közös választási listára van szükség a 2020-as parlamenti választásokon, amely az új és hiteles arcok kapnak helyet, míg az idősebb generáció félre áll. A választókat ugyanis nem érdeklik a személyes ellentétek.

Berényi József szerint az egyik legfontosabb dolog, amit a haza magyar politika elhibázott, a jelenlegi megyerendszer megszavazása volt, ennek a levét isszuk a mai napig. Ez nem felel meg sem a szlovákoknak, sem a magyaroknak.

Nézze velünk újra a SzóBeszéd legújabb adását és tájékozódjon a valóságról!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.