2019. szeptember 1., 13:45

Szent Kristóf, autósok és motorosok védőszentje, segíts minket!

Járműveink megáldására került sor a mai szentmise után Szőgyénben. Sokan elhozták a környékről különféle járműveiket – biciklit, kismotort, nagymotort, elektromos mopedeket, rokkantkocsikat, személy- és teherautókat, sőt még autóbuszt is.

jarmuvek-1-bokor-copy-.jpg
Médialapozó

Farkas Zsolt helyi esperesplébános imát mondott a járművek vezetőiért.

Istenem, te ura vagy életnek, halálnak. Add, hogy a kormányt mindig biztos kézzel fogjam, figyelmem ne lankadjon, s ne legyek okozója semmiféle sérülésnek és más kárnak. Add, hogy vezetés közben mindig türelmes és megértő legyek azokkal szemben, akik kevésbé járatosak a vezetésben. Ne engedd, hogy túlbecsüljem képességeimet, óvj a fáradságtól és az elalvástól. Segíts, hogy vezetés közben is tudatosítsam, felelős vagyok a magam és mások életéért. Ámen”

Az ima után az atya megáldotta a templom három oldalán felsorakozott járműveket és Szent Kristóf oltalmába ajánlotta. Ennek kapcsán egy érdekes történet is eszembe jutott. Mikor kislányom úgy hétéves forma lehetett, hallotta, milyen drágán szerelték be valakik autójába a légzsákot. Mondta is nekik, olcsóbban is meg lehetett volna oldani, hiszen ő mindössze 700 forintért hozta Tatáról az autóba való Szent Kristóf mágnest.

jarmuvek-1-bokor-copy-.jpg
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.