2019. február 4., 12:29

Petíció indult: Jézus nem bugyuta képregényszereplő

Azt követően, hogy – az S4C.News angol nyelvű cikkének hatására – az Egyesült Államokban nagy sikerű aláírásgyűjtés indult, most Magyarországon is petíció fogalmazódott meg annak érdekében, hogy a DC Comics vonja vissza botrányos képregénysorozatát, melyben Jézust egyszerű mesefiguraként készülnek ábrázolni.

jezus-comics.jpg

Magyarországon elsőként az S4C.News tudósított arról, hogy a DC Comics 2019. március 6-án egy új, hat fejezetből álló, istenkáromló képregény-sorozatot ad ki, amelyben Jézus Krisztus képregény-szuperhősként kerül majd ábrázolásra - írja a portál magyar nyelvű kiadása.

Cikkükben felhívást tettek közzé, arra kérve olvasóikat, hogy segítsenek megállítani a képregény publikálását. A kezdeményezést felkarolta a CitizenGO amerikai szervezete és petíciót tett közzé, amelyet azóta már több, mint 100 ezren írtak alá.

"Az S4C.News szerkesztői közössége itthon szolidaritást vállalva és kiállva az amerikai értékkonzervatívok küzdelme mellett, szintén petíciót indít, hogy bemutassuk: a keresztény embereket sértő képregény ügye mindannyiunké. Ehhez kérjük magyar nyelvű olvasóink csatlakozását!" - áll a szerkesztőség magyar nyelvű felhívásában.

"A sorozat alapötlete szerint Isten annak idején annyira dühbe gurult Jézus keresztre feszítéssel végződő tevékenységén, hogy azóta nem is engedte vissza a Földre, sőt a bolygónkkal kapcsolatos minden információ elől elzárta. Mígnem aztán Isten meglát egy szuperhőst a Földön – bizonyos “Sun-Man”-t (Naptesót) – és mindjárt lelkesen mutatja Jézusnak: „Látod fiam, valami ilyesmire gondoltam veled kapcsolatban is!” Elküldi Krisztust, hogy tanulmányozza, ismerkedjen a szuperhőssel. A két főszereplő aztán sokat tanul egymástól, miközben kölcsönösen kisegítik egymást a világ sajátos problémái között történő eligazodásban" - ismerteti a portál a sorozatot.

A képregény írója azzal védekezik, hogy a keresztények teljesen félreértelmezték az evangélium üzenetét, Jézus pedig azért jön vissza, hogy „rendet vágjon”.

A petíció kezdeményezői szerint ezzel szemben "Jézus nem egy “szuperhős”: ő több, mint kétmilliárd keresztény számára valóságos Isten és valóságos ember, a Mindenható Isten Fia és mint ilyen, semmiképp nem lehet alacsonyabb rendű-rangú entitás az úgynevezett Sun-Man-nél, Krispex utolsó fiánál. (...) Jézus Krisztusnak ez a tiszteletlen karikatúrája (...) sértő mindazok számára, akik Krisztust a Megváltójuknak tartják."

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!