Mijo Barada először tartott lelkigyakorlatot Szlovákiában

Nagy Miskó Ildikó 2019. július 15., 14:51

Fontos állomásnak tartják a katolikus szervezők Mijo Barada, horvátországi misszionárius hétvégi komáromi lelkigyakorlatát. Működésére korábban XVI. Benedek pápa is áldását adta. Karizmatikus személyisége július 12-14-én sok hívőt vonzott az Ipari Szakközépiskola kollégiumába.

Fotó: Csémi Dávid Ildikó

Mijo Barada 1960-ban született a dalmáciai Splitben. 2010 óta a németországi-paringi Ágoston-rend Szeretet Misszionáriusai elnevezésű ágának tagja, s egyúttal a horvátországi lelki megújulás egyik vezéregyénisége. Négycsaládos apa, aki Európa- és Afrika-szerte, valamint Japánban rendszeresen tart lelkigyakorlatokat.

„Meghívásunkra Mijo Barada a múlt hétvégén először érkezett Szlovákiába. A magyarországi lelkigyakorlatait szervező Laczkó István atya közreműködésével közel két hónapot vettek igénybe önkéntes stábunk előkészületei. Tevékenységünket Kiss Róbertnek, a Nagyszombati Főegyházmegye magyar katolikus híveinek pasztorációjával megbízott püspöki helynökének beleegyezésével végeztük. Már az előzetes regisztráció során 120 érdeklődő jelentkezett be a háromnapos eseményre, Komáromból és Magyarország különböző településeiről“ - mondta el portálunknak Ďurdík Zsuzsanna, a lelkes szervező csapat egyik tagja.

Képgalériánk:
Fotó: Csémi Dávid Ildikó

A napi programok Danczi Mónika vezetésével, énekes dicsőítéssel kezdődtek. Majd Mijo Barada a Bűn és megtérés témakörben tartott előadásai következtek. Minden nap szentmisével és reggelig tartó szentségimádással zárult.

„Horvát nyelven zajlott a lélekerősítő előadás, miközben magyar és szlovák nyelvű tolmácsolást is biztosítottunk. Mijo Barada technikusa a teljes hanganyagról felvételt készített, amely vasárnap este CD-n is megvásárolható volt a helyszínen. Mijo Barada könyveihez és a régebbi szemináriumai hanganyagához is hozzá lehetett jutni. Egyébként a hanganyag a későbbiekben a világhálóra is felkerül“ - tájékoztatott interjúalanyunk.

Végül örömmel tudatta, hogy Mijo Barada 2020. július 31-augusztus 2. között újabb lelkigyakorlatot tart Komáromban.

„Jövőre majd az életszakaszok minden korosztály számára - témakör kerül terítékre“ - árulta el. A szervezők köszönetüket fejezték ki az Ipari Szakközépiskola Kollégiuma gazdasági vezetőjének, Skuridin Mártának, aki számukra az előadótermet, illetve a Dél-Komáromból és a távolabbról érkezőknek szállást is biztosított.

0 HOZZÁSZÓLÁS