2018. október 2., 17:34

Megalakulásának 13. évfordulóját ünnepli a Pázmaneum Társulás

A Pázmaneum Polgári Társulás 2005. október 2-án a csallóközi Bakán alakult azzal a céllal, hogy a társulás tagjai az alapvető emberi értékek és a nemzeti identitás megerősítését fogják szolgálni a keresztény erkölcs szellemében. A Társulás tagjai vállalták, hogy az alapvető emberi értékek és a nemzeti identitás megerősítését fogják szolgálni a keresztény erkölcs szellemében, s ennek jegyében immár tizenharmadik éve fejtik ki tevékenységüket a felvidéki magyar katolikusok szolgálatában.

pazmaneum-uj-fejlec.jpg
Médialapozó

Hálaadó szentmisével köszönik meg a 13 évet október 8-án, Magyarok Nagyasszonyának ünnepén a társulás tagjai és szimpatizánsai. A szentmise 17 órakor kezdődik a dunaszerdahelyi Szent György plébániatemplomban. Előtte rózsafüzérimádságra kerül sor, a szentmisét követően pedig megkoszorúzzák Marczell Mihály emléktábláját a templom falán.

Konferenciákat, zarándoklatokat, ima-kilencedeket és találkozókat szervez a Pázmaneum Tárulás a vallás, kultúra és művelődés területén. Együttműködnek más társadalmi szervezetekkel és keresztény egyházakkal nemzeti és nemzetközi szinten is. Vallási és történelmi témájú könyveket és folyóiratokat adnak ki annak érdekében, hogy a Szlovákiában élő magyar kisebbség identitását erősítsék és közreműködjenek hagyományainak megőrzésében.

Pázmány Péter szellemi örökségének értelmében támogatják a Közép-európai nemzetek együttélését a tolerancia, szolidaritás, kölcsönös megértés és szeretet szellemében. Fő szervezői a felvidéki magyar katolikusok legnagyobb találkozójának a Komáromi Imanapnak, illetve a Felvidéki Ministránsolimpia, focibajnokság és a Nemzetközi Római Zarándoklat megszervezésében is fontos szerepet vállaltak. Regnum Marianum néven minden évben kalendáriumot adnak ki, illetve imafüzeteket a magyar hitvallók életpéldáit bemutatva. Esterházy János örökségét megbecsülve és őrizve ápolják a felvidéki mártírgróf emlékét és életpéldájára buzdítanak.

Hálaadó szentmise

A Pázmaneum Polgári Társulás tisztelettel meghívja a társulás megalakulásának 13. évfordulója alkalmából szervezett hálaadó szentmisére Dunaszerdahelyre 2018. október 8-ára, Magyarok Nagyasszonyának ünnepén, a Szent György plébániatemplomba 17:00 órára.

Az ünnepség programja:
16:30 Rózsafüzér imádság
17:00 Ünnepi koncelebrált hálaadó szentmise
17:45 Koszorúzás a Marczell Mihály emléktáblánál

Adjunk hálát közösen és kérjük Szűz Máriát, Magyarok Nagyasszonyát, hogy segítse munkánkat a jövőben is!

pazmaneum-uj-fejlec.jpg
+4 kép a galériában
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.