Heisler András: Ami összekapcsol bennünket: boldog karácsonyt, Magyarország.

ma7 | MTI 2018. december 25., 07:09

Azonos állampolgári közösség tagjaiként közös vallási hagyományunk a Biblia és annak tanításai. Mindez összeköt Bennünket. Boldog karácsonyt kívánunk mindazoknak, akik a názáreti rabbi születését ünneplik.

A Názáretből való Jesua számos olyan dolgot hirdetett ugyanis, amelyet így vagy úgy, de a rabbinikus zsidóságban is megtalálunk. A kereszténység a Tórából, a zsidóság prófétai és korai rabbinikus hagyományaiból nőtt ki, majd indult el világhódító útjára. Elvitte a nemzetekhez és egyetemessé tette mindazt, amit a judaizmus hitéből és etikájából megtartott. És - noha hosszú időre végtelenül eltávolodtunk egymástól - az elmúlt időkben újra felismertük testvériségünket. Nincs két másik vallás a Földön, amelyet ilyen erős kapcsok fűznének egymáshoz.

A kereszténység legnagyobb ünnepén, amikor hívő és nem hívő honfitársaink mind meghitt csöndben, együtt ünnepelnek, a legnagyobb magyar zsidó közösség, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) nevében boldog ünnepet kívánok honfitársainknak.

Boldog karácsonyt, Magyarország.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS