Fókuszban a kereszténység és az iszlám Európában

ma7 2018. május 17., 10:49

A Pázmaneum Társulás, a Jópásztor Alapítvány és a Szőgyéni Római Katolikus Egyházközség szervezésében május 26-án, szombaton kerül sor a Regnum Marianum Akadémia következő előadásaira a szőgyéni Távmunkaházban. A téma ezúttal a kereszténység és az iszlám Európában. Előadók: Dr. Márfi Gyula, veszprémi érsek, ThDr. Karaffa János PhD. és Dr. Farkas Zsolt.

A program reggel 08.00 órakor szentmisével kezdődik a Nagyboldogasszony templomban, amit 09.00 órától két előadás követ. Az első a Biblia és Korán, a második az Iszlám és migráció címet viseli. Molnárné Wirth Rozália szemet-lelket gyönyörködtető kiállításának megnyitója után Migránskérdés és bevándorlók keresztény szemmel címmel hallgathatják meg a résztvevők a nap utolsó előadását, amit beszélgetés és zárszó követ. A rendezvény az Úrangyala imádsággal és áldással ér véget.

A szervezők célja az, hogy a Regnum Marianum Akadémia keretében biblikus, teológiai és egyháztörténelmi ismeretekkel gazdagodjanak az akadémia hallgatói. Az előadók olyan lelkiatyák és világi híve, akik a maguk szakterületén a legjobban értenek a rájuk bízott ismeretanyag továbbadásához. A képzés ingyenes. Az év végeztével a hallgatók az előadásokból összeállított jegyzetet kapnak majd. A 2017/18-as tanévben a szőgyéni egyházközségben kerül sor az ingyenes előadás-sorozatra.

A Pázmaneum Társulás, a Mária Légió felvidéki tagozata,az Egyházgellei Római Katolikus Plébánia  2007. február 10-én indította a keresztény felnőttképzést az egyházgellei Lelkigyakorlatos házban. Az elmúlt időszakban más régiókban is bemutatkozott az akadémia, így Komáromban és Tatán is.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS