Fókuszban a keresztény média és a család

2019. július 10., 13:20
ma7

Az idén először a Mária Rádió is képviseltette magát a MARTFESZT kulturális fesztiválon. Sátrunkban csütörtöktől szombatig várták a kedves érdeklődőket, emellett két programmal is készültek. Sor került egy, a keresztény médiákat érintő kerekasztal beszélgetésre is, valamint egy másik nyilvános felvételre és beszélgetésre, melynek témája a fiatalok és a családalapítás volt.

A kerekasztal-beszélgetés kezdetén a vendégek bemutatták saját magukat és az általuk képviselt médiaorgánumot (Lépes Lóránt - Mária Rádió műsorigazgatója, Vágvölgyi Gergely a 777blog alapító tagja és állandó szerzője), valamint kifejtették, hogyan kerültek kapcsolatba a média világával. A folytatásban értelmezték és körüljárták a keresztény média fogalmát és tartalmi elemeit, sajátosságait. A beszélgetés második felében a résztvevők mélyebb képet adtak a hallgatóknak a keresztény médiumok világáról, annak nehézségeiről és pozitívumairól egyaránt. Zárásként Lóránt atya és Vágvölgyi úr kifejtették a jövőbe vonatkozó terveiket.

A fiatalok és a család témájában a meghívott vendégek, Morvai János (fejlesztési vezető), Nagy Dávid (jogász), Tóth Szilveszter (technikus – Mária Rádió), valamint Szabó Zsolt (Mária Rádió Slovakia – elnöke, valamint vállalkozó) beszélgettek a családalapítást és gyermekvállalást napjainkban érintő kérdésekről, nehézségekről. A társalgás során főleg a gyakorlati és személyes oldalról közelítették meg a témát, főként saját tapasztalatokból merítve.

A résztvevők többsége fiatal családapa volt, ezt egészítették ki Szabó Zsolt meglátásai, akinek már felnőtt gyermekei vannak, ezzel is színesebbé téve a beszélgetést. Szó esett az otthontól való elszakadásról, az első közös évekről és az első gyermek érkezéséről, nehézségekről, de ugyanúgy kitértek a család és a munkahely kapcsolatára, valamint a hit családban történő megélésére is. Végezetül szó esett arról is, hogy személyesen hogyan élik meg az apaságot fiatal férfiként. A szervezők célja egy nyílt, őszinte, tabuk nélküli, határozottan emberközeli beszélgetés volt, hogy ezzel is bátorítsák a felnövekvő generációt.

Akik kíváncsiak a beszélgetésekre, kövessék figyelemmel a Felvidéki Mária Rádió műsorát, illetve a hanganyag a honlapon is elérhető.

 

Kövesse facebook oldalunkat is!