2019. szeptember 25., 10:48

Evangelizációs istentisztelet-sorozat Gömörben

A sajógömöri Cappella Polgári Társulás szervezésében négy helyszínt érintő evangelizációs istentisztelet-sorozatra került sor Gömörben, amelynek elsődleges célja az Isten igéjének hirdetése volt.

evangelizacio_gomor_03-7-.jpg
Médialapozó
Fotó: Majoros Jácint

Sajógömörön és Hosszúszón a helyi evangélikus templomban, Lekenyében a kultúrházban, Tornalján pedig a Rákóczi Magyar Ház nagytermében került sor az istentiszteletre, ahol a megjelenteket Ferenczy Erzsébet missziós evangélikus lelkész üdvözölte, majd ezt követően Ittzés István, nyugalmazott lelkipásztor hirdetett igét.

„A mai modern ember – be kell vallani – nem az első helyen kezeli az istenkérdést és éppen talán az egyház felelős ezért, hogy nem tudjuk hitelesen elmondani az embereknek, hogy él az Úr Jézus Krisztus, él az úr és ő szeret bennünket és van örök élet. Tulajdonképpen úgy látom, a modern európai ember legnagyobb problémája, hogy nem hisz abban, hogy van örök élet. Ezért aztán természetes, hogy nem is érdekli, mert nem érinti személyesen az istenhit kérdése, de ha tudnák az emberek, hogy valóban van örök élet, akkor izgalmas, személyes egzisztenciális kérdés lenne a számukra” – vélekedik Ittzés István, százhalombattai nyugalmazott evangélikus lelkipásztor.

Kép forrása: Majoros Jácint

A négy napos evangilizációs istentiszelet-sorozaton a közös éneklés, bizonyságtétel, csoportos beszélgetések és Isten igéjének hirdetése volt a cél. 

„Most már nem tudunk egy helyen három-négy napos evangelizációkat szervezni, nincs az a közösség, aki eljönne sajnos, hanem több helyre igyekszünk elvinni egy-egy istentiszteletet, evangelizációt” – mondja Lóczy Tibor, a Cappella Polgári Társulás lelkészi munkatársa, hozzátéve, hogy átlagban 30-40 személy jött el egy helyszínre, tehát összesen mintegy 100-120 ember mozdult meg a környéken.

Ez azt jelenti, hogy az emberek még mindig kíváncsiak Isten igéjére, bár nem aszerint élünk, bár sok mindent gondolunk Isten igéjéről, de nagyon jó, hogy eljöttek és meglettek erősítve abban, hogy igen is Istenre kell figyelnünk a mai világban is”

– hangsúlyozta Lóczy Tibor.

Kép forrása: Majoros Jácint

Szlovákiában a magyar ajkú evangélikus hívek száma mintegy 6-8 ezer fő, akik többnyire szórványban élnek Pozsonytól egészen a keleti végekig. A komáromi és dunaszerdahelyi közösségeken kívül éppen a gömöri az, ahol még tömbgyülekezetről beszélhetünk. 

evangelizacio_gomor_03-7-.jpg
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék