Emlékmise Alsóbodokon

ma7 2018. szeptember 05., 16:50

Egy évvel ezelőtt, 2017. szeptember 16-án a szlovákiai Nyitra melletti Alsóbodok községben, magasztos egyházi  kegyeleti ünnepség keretében a néhai Paulisz Boldizsár alsóbodoki vállalkozó, iskolafenntartó magántelkén helyezték örök nyugalomra Esterházy János szlovákiai magyar mártírpolitikus urnáját az e célra felépített és ez alkalomból felszentel Szent Kereszt Felmagasztalása Kápolna kriptájában.

Fotó: Horváth Szomolai Andrea

A mintegy kétezer ember részvételével Esterházy János lelki üdvéért bemutatott  ünnepi szentmisét Marek Jędraszewski krakkói érsek mutatta be, František Rábek szlovák tábori püspökkel, Bíró László magyar tábori püspökkel, illetve Ďurčo Zoltán nyitrai püspöki helynökkel koncelebrálva.  A rendezvényen, Esterházy János hozzátartozóin kívül számos jeles egyházi és világi személyiség is részt vett.

Az Esterházy János Szülőföldjéért Egyesület, a Pázmaneum Társulás és az Alsóbodoki Önkormányzat e felemelő esemény 1. évfordulója alkalmából, 2018. szeptember 15-én, ünnepi szabadtéri szentmisére hívja Esterházy János tisztelőinek egyre szélesedő táborát.

Az ünnepi szentmise, illetve azt övező lelki program keretében sor kerül a Szent Kereszt Felmagasztalása Kápolna harangjainak (köztük a Ferenc pápa által megáldott Esterházy János Emlékharang) megszentelésére és az Esterházy János Zarándokközponttal kapcsolatos legfontosabb információk ismertetésére.

A rendezvény programja:
11.00   Zarándokok érkezése és fogadása
11.15   A Zarándokközpont emlékpontjainak bejárása, csendes áhítat Esterházy János és Paulisz Boldizsár síremlékénél
13.00  A Hűség Keresztútjának bejárása
14.00   Az Alsóbodoki Női Éneklőcsoport és a Nefelejcs Hagyományőrző Gyermek Népdalcsoport műsora a szabadtéri színpadon Esterházy János mának szóló üzenetének meghallgatásával.
15.00   Ünnepi szentmise, Főcelebráns:  Mons. Dr. Bíró László püspök 
A rendezvény védnöke: Mons. Ďurčo Zoltán, a Nyitrai Egyházmegye püspöki helynöke. Mindenkit szeretettel vár a szervezőbizottság.
0 HOZZÁSZÓLÁS