2019. július 28., 17:52

Elköszöntek papjuktól a dercsikai hívek

Ma tartotta utolsó szentmiséjét a csallóközi Mária-tisztelő falucskában, Dercsikán Parák László lelkiatya, aki öt évig szolgálta a község híveit. Új működési helye a közeli Bősön lesz.

Parák László
Médialapozó
Fotó: B. Vida Júlia

A búcsúzó lelkiatya 2014. július 1-én kezdte meg papi tevékenységét a Nagyboldogasszonynak szentelt templomban. Folytatta elődjei hagyományát és minden hónap 13-án megtartotta a fatimai imanapot, amelyre a környező településekről is mindig érkeznek zarándokok és vendégpapok. Az itteni kicsi, de erős katolikus közösség igyekezett a segítségére lenni abban, hogy munkáját jól és zökkenőmentesen végezhesse.

Az elmúlt öt év során hívei megkedvelték, szentbeszédeiben mindig a szeretet gyakorlására buzdított és halk szavai elgondolkodásra késztettek.

Parák László a mai szentmise végén köszönetet mondott mindazoknak, akik közvetlen segítségei voltak, külön kiemelve a templomatyát, a sekrestyést, a kántort, a Mária Légió és rózsafüzér társulat tagjait. Háláját fejezte ki mindazoknak, akik itteni működése során bármiben segítséget nyújtottak, többek között a volt és jelenlegi polgármesternek, az önkéntes tűzoltóknak és mindazoknak, akik a templom csinosításában részt vettek.

Barkaszenteléskor
Fotó:  B. Vida Júlia
Barkaszenteléskor

A meghatódott hívek és a falu polgármestere meleg szavakkal búcsúztak papjuktól, megköszönve odaadó szolgálatát, és Isten áldását kérve bocsátották új működési helyére. Bíznak abban, hogy amennyiben ideje engedni fogja, vissza-visszatér még templomukba, hiszen az itteni katolikus közösség mindig szeretettel várja.

Augusztus 1-től a Magyarországról érkező, de felvidéki gyökerű Nagy Tibor lesz a falu új plébánosa, akit már izgatottan várnak a hívek.

Parák László
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.