Bibliaismereti verseny Gömörben

2019. október 29., 12:41
Majoros Jácint

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Gömöri Református Egyházmegye bibliaismereti és egyháztörténet-ismereti versenyét a bátkai alapiskola tantermeiben. A verseny már évek óta nagy érdeklődéssel bír. Az idén 22 csapat, mintegy 70 versenyző, 5 kategóriában nevezett a megmérettetésre.

Azt gondolom, hogy a maga nemében elég egyedülálló, hiszen szép múltra tekint vissza és minden esztendőben igen jelentős versenyző réteg az, aki részt vesz az alkalmon, kezdve a gyerekektől egész az idős korosztályig. Nagy áldás ez, mert mindenki, aki ezen a versenyen elindul már előtte hónapokon keresztül készül, így jobban megismerik a Bibliát, − ez az egyik és talán a legfontosabb küldetése, a másik pedig, hogy mint közösség is megismerjék Isten igéjét és megismerjék, hogy jó együtt tanulmányozni a Szentírást. Tehát én azt gondolom, hogy ez egy fontos eszköz nekünk arra, hogy az embereket egymáshoz is közelebb hozzuk, na meg természetesen az Isten szeretetéhez is"

− mondta Nagy Ákos Róbert, a Gömöri Református Egyházmegye esperese. 

Fotó: Majoros Jácint

Az idén a versenyzőknek az Apostolok cselekedeteiről írott könyvből kellett felkészülniük, amiből megismerhették az első keresztyények életét és kihívásait.

Tornaljáról hét csapat jött a bibliaismereti versenyre, a Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű iskolától is jöttek, a gyülekezetből egy felnőtt csapat jött és a református óvodánkból is jött egy csapat. Az Apostolok cselekedeteiről írott könyvből készültek a Biblia alapján a gyerekek, felnőttek. A gyerekeket az iskolában készítettem, ott mondtuk el és olvastuk el az igeszakaszokat, igerészeket, de természetesen otthon is tanultak

− ismertette a felkészülés menetét Fazekas Ágnes, tornaljai református lelkész, hozzátéve, hogy volt pár alkalom, amikor a kicsik és nagyok együtt voltak és közösen készültek a versenyre.

Fotó: Majoros Jácint

A legeredményesebb csapatok aranysávban részesültek, közülük is a legtöbb pontszámot, az ún. nagyaranyat Runya, Hanva-Lénártfala közös csapata, a Tompa Mihály Református Gimnázium, Nagybalog és Rimaszombat csapata érdemelte ki.

Fotó: Majoros Jácint

Kövesse facebook oldalunkat is!