2018. május 16., 12:03

A Remény hetilap legújabb, 20. számából

A Remény katolikus hetilap következő száma pünkösdöt köszönti.  

Albán József a Szentlélek ünnepe kapcsán írja:

Remény folyóirat
 Mennyi mindent képes megváltoztatni »egy kis lélek«… Hát még akkor a nagy! A Lélek!”  

A rövid hírek közt a lap beszámol a Felvidéki Mária Rádió hatodik születésnapjának megünnepléséről, a pozsonyi katolikus közösség családos kirándulásáról vagy a lukanényei Szent Rita-ünnepről.

A Faggatózóban Kiss Róbert püspöki helynök válaszol kérdéseinkre a komáromi Szent András-bazilika jelentőségéről és a jövőbeni tervekről.  

Lőrincz Sarolta Aranka az emberi lélek mélységeiről és magasságairól elmélkedik, a lap főszerkesztője, Herdics György pedig Az első lépés címmel osztja meg gondolatait.

Olvashatunk az európai magyar papok prágai találkozójáról, a lévai Cziczka Angéla-megemlékezésről, az olvasói levelek közt pedig személyes beszámolókat találunk Brenner János boldoggá avatásáról, illetve egy anyák napi ünnepségről.

Nem maradnak el megszokott rovataink; lesz liturgikus naptár vasárnapi olvasmányokkal – pünkösdvasárnap Száraz János atya szól homíliában, lesz Csendkóstoló Jakubecz Mártával, Molnár Tamás pedig tovább elmélkedik az Eucharisztiáról. Nem marad el a Gondolkodó, illetve a legkisebb olvasók rovata, a Kuckó.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.