lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2019. október 5., 20:05

Végső búcsút vettek Szekó József mohácsi polgármestertől

Végső búcsút vettek Szekó Józseftől, a magyarországi Mohács tragikus hirtelenséggel elhunyt Fidesz-KDNP-s polgármesterétől szombaton a baranyai város római katolikus temetőjében.

mohacsi-temetes-orbannal.jpg
Fotó: MTI

A gyászszertartáson, amelyet Udvardy György veszprémi érsek vezetett, részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, több kormányzati szereplő, valamint jelenlegi és volt országgyűlési képviselők.

Eljöttek Mohács hét testvérvárosának delegáltjai is, hogy a több ezer mohácsival együtt búcsúzzanak a volt városvezetőtől. Csizmadia Csaba, a város alpolgármestere méltatásában kifejtette, Szekó József 1998-tól napjainkig, öt választási cikluson át Mohács város polgármestereként dolgozott, e „tisztség maradéktalan ellátását elsődleges feladatának tekintette, a város érdekeit tartotta mindig szem előtt”.

Az alpolgármester kiemelte: a városvezető tevékenységének köszönhetően „a depressziós hangulatú, zsugorodó gazdaságú, csökkent presztízsű településből sikerült egy pozitív jövőképű, öntudatos, fejlődő, egyre élhetőbb és megbecsült várost kialakítani”. Neki is köszönhető, hogy az emberiség szellemi kulturális örökségének listájára felkerült a mohácsi busójárás – tette hozzá.

Amint az ismert, a törvényben rögzített határidőig két jelöltet, a Fidesz-KDNP részéről Szekó Józsefet, valamint az MSZP jelöltjét vették nyilvántartásba Mohácson, azaz ketten indultak volna a tisztségért. Szekó József helyett – mivel a jelöltek nyilvántartásba vétele szeptember elején lezárult – már nem indulhat új jelölt.

A jelenlegi állás szerint lesz polgármester-választás is jövő vasárnap Mohácson, amennyiben addig Csorbai Ferenc (és/vagy a pártja) nem változtat álláspontján. A balliberális pártok mohácsi képviselőjelöltjei hétfőn visszalépésre szólították fel Csorbait.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.