Rosszul lett egy utas, Budapesten szállt le egy egyiptomi gép

ma7 2019. február 11., 11:00

Rosszul lett egy utas az Egyptair légitársaság Kairóból Torontóba tartó járatán, emiatt Budapesten tett kitérőt hétfőn hajnalban.

Az utast mentőautó várta a repülőtéren Fotó: AIRportal.hu
Az MS 995-ös járatot teljesítő Boeing 777-36N(ER) repülőgép személyzete a szlovák – lengyel határnál, Zakopane térségében döntött az út megszakítása mellett, majd éles bal fordulóval kezdte meg a süllyedést hajnali 4 óra 20 körül.

A SU-GDN lajstromjelű szélestörzsű repülőgép mintegy 30 perccel később, hajnali 4 óra 52-kor biztonságosan leszállt a budapesti repülőtér 31R (2-es) futópályáján. A Boeing 777-es ezt követően a számára kijelölt állóhelyre gurult.

Az érkezés után az AMS Repülőtéri Sürgősségi Szolgálat megkezdte az utas ellátását. Tájékoztatásuk szerint egy 72 éves egyiptomi utasnak légzési nehézségei voltak, ellátását egy, a fedélzeten utazó orvos már megkezdte. A leszállást követően légzési elégtelenség miatt oxigént kapott, és infúziós terápiában részesült. Később a mentők a dél-pesti kórház sürgősségi osztályára szállították stabil állapotban a férfit.

Az Egyptair Boeing 777-36N(ER) repülőgépe negyed nyolckor folytatta útját Toronto felé.

0 HOZZÁSZÓLÁS