2019. március 23., 18:10

Orbán Viktor brüsszeli harca egész Európát érdekelte

Orbán Viktor és az Európai Néppárt vitája sokkal jobban érdekelte az embereket egész Európában, mint az, hogy Theresa May halasztást kért Nagy-Britannia Európai Unióból történő kilépésére - összegezte az Origo.hu egy felmérés eredményét.

 

havasi-bertalan-gulyas-gergely-orban.jpg
Médialapozó
Fotó: MTI

A Google Trends keresési adatait elemző programja alapján derült ki, hogy Európa számos országában ez lett az eredmény.

Sűrű volt a szerdai nap, ami a fontos EU-s történéseket illeti, mert miközben Theresa May brit miniszterelnök újabb fejezetet nyitott a Brexit történetében, addig az Orbán Viktor vezette Fidesz a Néppártból való kiábrándulása okán inkább felfüggesztette a saját tagságát - ezzel pedig ismételten üzent Európának, hogy semmi sem drága, ha meg kell védeni a magyar állampolgárok érdekeit és a keresztény kultúrát.

A 10 milliós Magyarország miniszterelnökének Néppárton belüli harca sokal inkább érdekelte az embereket, mint a 65 milliós Nagy-Britannia kormányfőjének a Brexit körül kialakult nehézségei és küzdelme.

Megvizsgálták azt is, hogy a két érintett országon kívül (Nagy-Britannia és Magyarország), milyen érdeklődést váltott ki az interneten Orbán Viktor és Theresa May. A vizsgálatot március 20-án, tehát szerdán, este 7 órára időzítették, számításba véve azt, hogy addigra minden érdeklődőnek nagy valószínűséggel volt lehetősége hazaérnie és az események kapcsán elhangzott információkat begyűjteni.

2019. március 20. 19:00
Kép forrása: Google Trends
2019. március 20. 19:00

A számokból kiderült, hogy egy 0-100-ig terjedő intenzitási skálán

Németországban Orbán 64 pontot, May csupán 28 pontot kapott;
Belgiumban Orbán 97 pontot, May mindössze 62 pontot kapott;
Franciaországban Orbán nem sokkal maradt le May mögött, csupán 9 ponttal (31-40);
Ausztriában Orbán 87 pontot, míg May épphogy két ponttal lépte át a 20-at;
Lengyelországban Orbán 29 pontot, May összesen 24-et;
végül Olaszországban  hatalmas fölénnyel nyert a magyar miniszterelnök: 96 pontot kapott, míg Theresa May csupán 35-öt szerzett.

havasi-bertalan-gulyas-gergely-orban.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék