Olaszországban fogták el a szökött volt rendőrfőtisztet

ma7 2019. szeptember 03., 14:20

Elfogta vasárnap az olasz csendőrség Porkoláb Zsoltot, a BRFK volt főtisztje 3 éves börtönbüntetése elől szökött meg, tudta meg a Magyar Nemzet.

Porkoláb Zsolt volt főrendőr Fotó: hirpress.hu

A volt rendőrfőtisztet és bűntársát, Labanc Ferencet, a BRFK egykori főnyomozóját idén januárban befolyással üzérkedés és önbíráskodás kísérlete miatt három-három év szabadságvesztésre ítélték másodfokon. Porkoláb esetében az ítélet szó szerint megegyezett az elsőfokú ítélettel, így esetében a büntetés jogerőre emelkedett, várhatta a börtönbehívóját, ami június közepére meg is érkezett. Porkoláb azonban nem vonult be a büntetés letöltésére, ezért július közepén belföldi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Porkoláb súlyos diabéteszes, és speciális, ritka gyógyszerekkel kezelik, amit csak orvos írhat fel, ezért a rendőrség fejvadászai sorra vették az összes olyan orvost, aki az elmúlt hónapokban ilyen gyógyszert írt fel.

Porkolábnak azonban nyoma sem volt, így augusztus 29-én kiadták az európai elfogatóparancsot, majd a Nemzeti Védelmi Szolgálat bemérte, hogy Olaszországban van a volt rendőr. Az olasz csendőrség a jó és gyors nemzetközi együttműködésnek köszönhetően szeptember 1-én el is fogta a szökött elítéltet. Porkoláb a szökéssel kizárta magát a kedvezményekből, így a 3 éves büntetését az utolsó napig ki kell, hogy töltse. Hamarosan hazahozhatják Magyarországra.

0 HOZZÁSZÓLÁS