Lángokban áll egy társasház Ferencvárosban

ma7 2019. augusztus 19., 14:57

Az Origo.hu hírportál számolt be arról, hogy tűz ütött ki egy társasházban Budapest IX. A tüzet az úgynevezett 3-as kiemelt riasztási fokozatúból, ami nagyon nagy lángokat jelent, átminősítették 5-ös kiemeltté, vagyis a legmagasabb riasztási fokozatúvá.

Nagy erővel folyik a tűzoltás Fotó: Policie.hu
FRISSÍTÉS:  Hétfő estére eloltották a tűzoltók a Soroksári út és az Ipar utca kereszteződésében lévő épület tetőszerkezetében keletkezett tüzet, de az utómunkálatok még tartanak - mondta Kisdi Máté.  Tájékoztatás szerint a "lánggal égést" megszüntették a 2400 négyzetméteres tetőszerkezetben, de parázsló részeket még keresnek, 40 tűzoltó dolgozik még a helyszínen. A hétfő délelőtt kigyulladt tetőszerkezet oltására 75 tűzoltó 23 tűzoltó gépjármű, köztük 5 magasból mentő vonult ki a korábbi tájékoztatás szerint.
Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a tűzesetben senki nem sérült meg, az ügyben folyik a tűzvizsgálat.

A tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik azonnal munkához láttak.

Kisdi Máté a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy 75 tűzoltó 23 tűzoltó gépjárművel, köztük 5 magasból mentő gépjárművel dolgozik a helyszínen. Több vízsugárral, több oldalról oltják a tüzet.

A Soroksári út és az Ipari utca kereszteződésénél a forgalmat is elterelték az oltás idejére. Egyelőre nem tudni hogy vannak-e sérültek és hány embernek kellett elhagynia az otthonát. 

Forrás: Origo
0 HOZZÁSZÓLÁS