2019. június 18., 18:51

Közös jelölteket támogat a KMKSZ és az UMDSZ az előrehozott ukrán parlamenti választásokon

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) jelöltjeit hivatalosan bejegyezték a július 21-re kitűzött ukrán parlamenti választásokra, s mivel eredményesen zárultak a tárgyalások az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséggel (UMDSZ), a két szervezet közösen fogja támogatni a jelölteket mindhárom egyéni választókerületben, amelyekben jelentős számban élnek magyarok - jelentette be kedden Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az ukrán parlament képviselője.

201607171630460.0000000001a_brenzovics-laszlo-nem-felunk-karpataljan-magyarnak-lenni.jpg

A Kárpátalja című KMKSZ-hetilap internetes portáljának nyilatkozva Brenzovics László az előrehozott parlamenti választások fontosságát hangsúlyozva leszögezte: "Meg kell mutatni azt, hogy a kárpátaljai magyarság igenis képviselni szeretné Ukrajnában a saját érdekeit!" Az esélyekről szólva kiemelte: "Jó esélyekkel indulunk, de minden a részvételi arányon és a kárpátaljai magyarság egységén fog múlni. Amennyiben kellő számban vesznek részt a kárpátaljai magyarok és a velünk szimpatizálók a választáson, akkor mindhárom körzetben van esélyünk."       

A kiadvány emlékeztetett arra, hogy a Nagyszőlős központú egyéni választókerületben Brenzovics László, míg az Ungvár és a Munkács központú kerületekben Barta József és Gulácsy Géza KMKSZ-alelnökök indulnak. A Központi Választási Bizottság (CVK) őket már bejegyezte képviselőjelöltekként. "Amennyiben az UMDSZ alelnöke, Tóth Miklós bejegyzése megtörténik, Gulácsy Géza visszalép a javára" - közölte a KMKSZ elnöke.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!