Közel egy hónap után ezt lehet tudni a dunai hajótragédiáról

ma7 2019. június 23., 14:06

Néhány nap híján egy hónapja történt a Duna budapesti szakaszán az egyik legbrutálisabb hajóbaleset: május 29-én a Hableány nevű sétahajónak nekiütközött a jóval nagyobb szállodahajó, a Viking. A sétahajó mindössze 7 másodperc alatt süllyedt el.

A Hableány kiemelése

 A fedélzeten összesen 35 ember volt, köztük 33 dél-koreai turista és az idegenvezetőjük, valamint a hajó magyar kapitánya és a matróza. A balesetet mindössze heten élték túl biztosan, három áldozatot jelenleg is keresnek. Közben egy holttestet találtak a Dunában a rendőrök a Csepel-szigetnél, az azonban még nem biztos, hogy ő is a Hableány utasa volt. Évente ugyanis több tucat holttestet találnak a Dunában, most pedig soha nem látott létszámmal vizsgálják a Duna egy több, mint 200 kilometers szakaszát, több hajóval, speciális, vizikereső kutyákkal, helikopterekkel, és drónokkal. Az azonásítás órákba telhet. Korábban a mentéshez Dél-Koreából is érkeztek szakemberek, később a gyászoló családtagok is Magyarországra repültek, a rakpart Margit hídi szakaszát ellepték a virágok és más emléktárgyak, plüssállatot és cipőt is lehetett látni. A mentési munkálatokat nagyban nehezítette a Duna vízszintje és az erős sodrás. A Hableányt végül sikerült kiemelni a folyóból. Azonban ezzel még nem zárult le az ügy, a Viking kapitánya ellen büntetőeljárás van folyamatban.

A Hableányt majdnem két hétig tartott felkészíteni a kiemelésre. A búvároknak úgy kellett lemerülniük, hogy szinte semmit nem láttak a víz alatt, erős volt a sodrás, és az áradás miatt attól is tartaniuk kellett, hogy törmelék vagy uszadékfa ütközik nekik. Csak tapogatóztak a víz alatt. Ha holttestet találtak, akkor azonnal leállt a munka. Ez volt a legfontosabb, hogy az áldozatokat felhozzák.

A megemlékezés virágai

Amikor egy búvár megtalált egy holttestet, azt el kellett vinnie a hajó mögé, ahol kisebb volt a sodrás, ott lekötözte, majd a felszínen dolgozók segítségével kiemelték. 

A borzalmas körülmények mellett a Hableány elhelyezkedése is a lehető legrosszabb volt. A sodrás mindig a Margit híd pillérének ütközött, ezért a búvároknak változó szögből érkező sodrás mellett kellett kúszniuk. Többnapos megfeszített munka volt, hogy a hajót felhevederezzék, mérnökök segítettek abban, hogy hol kell megemelni a hajót, hogy lehetőleg ne törjön darabokra a munka közben. Végül június 11-én sikerült kiemelni a Dunából a Hableányt, négy hajó végezte az emelést, köztük a Clark Ádám hajódaru. A kiemelés közben búvárok kutatták át a hajót, 80 centiméter magas iszapban keresték a holttesteket. Négyet találtak. A többórás munkálatok után egy uszályra emelték a roncsot, amit a csepeli kikötőbe vittek. A hatóságok 26 órán keresztül vizsgálták a roncsot, és csaknem 9 gigabájtnyi nyomot rögzítettek. A szemlén bűnügyi technikus, bűnügyi rendőr, vízi és közlekedési rendőr is részt vett.

Három embert még keresnek

A tragédiának egyelőre 25 halottja van, 3 dél-koreai embert jelenleg is keresnek a hatóságok. Találtak holttestet a roncsban és annak közelében, valamint az Erzsébet hídnál, a Szabadság hídnál, a Rákóczi híd környékén, Csepelnél, Érdnél, Százhalombattánál, Ercsinél, Adonynál és Hartánál is. A kiemelés közben négy holttestet találtak a roncsban, köztük a hajó magyar kapitányát. A hírek szerint a hajóban megtalálták a dél-koreai kislányt is, akit az anyja ölelt. A baleset napjától óriási energiákat fektetett a hatóság az áldozatok keresésébe, Budapesttől lefelé a Duna egész szakaszát vizsgálják, a hajók mellett szárazföldi egységeket, helikoptereket, drónokat és szonárt is bevetnek, valamint olyan keresőkutyákat használnak, akik a víz alatt lévő holttestet is képesek kiszagolni.

Mivel a testek több napig a víz alatt voltak, így már nem lehetett őket képről azonosítani, csak DNS, fog vagy ujjlenyomatok alapján. Ez a folyamat hosszú órákat vesz igénybe.

A kiemelés után Pintér Sándor belügyminiszter utasítására megduplázták az eltűntek keresésében részt vevők számát. A keresés nemcsak a vízben zajlik, kiterjed a Duna ár- és hullámterületére is. A keresőegységek folyamatosan kapcsolatban vannak egymással. A keresésben a budapesti rendőrség összes hajóra részt vesz. Ilyen szintű keresésre Magyarországon még nem volt példa, olyan eszközöket is használnak, amiket eddig soha. Addig fogják keresni a 3 eltűnt embert, amíg reális esélyt látnak arra, hogy megtalálják.

Négy áldozat hamvait már a hozzátartozóik Szöulba vitték.
Szabadlábon védekezik a Viking kapitánya

Az eddigi hírek szerint a baleset úgy történhetett, hogy a Viking Sigyn szabálytalanul akarta megelőzni a Hableányt, meglökte a tatját, ezzel maga elé fordította, majd átment rajta. A szállodahajó utasai arról számoltak be a baleset után, hogy ők kiabáltak az ukrán kapitánynak, hogy baleset történt. Ezután tolattak vissza, majd pár másodperc után ismét elindultak felfelé a Dunán. Ha ez valóban így volt, akkor a kapitánynak egyáltalán nem tűnt fel, hogy átment egy másik hajón.

A Vikinget a baleset után megvizsgálták a rendőrök, majd egy új kapitánnyal továbbindult. Később aztán visszahívták, és Visegrádon újra megvizsgálták, ezután újra elengedték a hajót.

A szállodahajó kapitánya Fotó: Polyák Attila

Jelenleg egy hatvanfős nyomozócsoport dolgozik az ügyön, köztük több informatikus szakértő, igazságügyi, hajózási, nautikai szakértő, hidrológiai és műszaki szakértő, pályaalkalmassági szakértőt és orvosszakértőt is bevontak, valamint egy szemészorvost is.   

A 64 éves ukrán kapitányt a tragédia után őrizetbe vették a rendőrök, de mindössze 2 hetet volt börtönben, mivel kifizette a 15 milliós óvadékát. A lábára nyomkövető került, nem hagyhatja el Budapestet, valamint hetente kétszer jelentkeznie kell, de ezenkívül szabadon mászkálhat a fővárosban. 

A férfi a baleset után adatokat törölhetett a telefonjáról, ami azt bizonyíthatja, hogy a kapitány az ütközés pillanatában a hajó egyik utasával szelfizhetett. 

A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés veszélyeztetésével gyanúsítja a kapitányt, aki jelenleg az ügy egyetlen gyanúsítottja.

Ezer szakember dolgozott a mentésben

Csütörtökön Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át azoknak az embereknek, akik részt vettek a Hableány hajó mentésében, valamint azoknak a civileknek, akik embereket mentettek a vízből. A belügyminiszter a beszédében mindenkinek köszönetet mondott, külön kiemelte a civileket, akik „nem magukkal, hanem a mentéssel foglalkoztak”. Elmondta, hogy a mentésben a magyar nemzet egyként küzdött.

Képgalériánk:
A mentésben résztvettek kitüntetése Fotó: Csudai Sándor

A mentést a Terrorelhárítási Központ vezette, az adataik szerint a munkálatokban 35 hazai szervezet és közel 1000 szakembert vett részt.
Ezekben a számokban nincsenek benne a külföldi támogatók és szervezetek.

Forrás: Origo
0 HOZZÁSZÓLÁS