Karácsony Gergely akkorát aktuálpolitizált ünnepi beszédében, hogy a fal adta a másikat

ma7 2019. október 23., 21:46

Az utóbbi években kétségtelenül szokássá vált, hogy a nemzeti ünnepeken elhangzó beszédek aktuálpolitikai áthallásokkal színezettek. Úgy a kormánypártok, mint az ellenzék ünnepről-ünnepre ebbe a hibába(?) esik. Karácsony Gergelynek, Budapest frissen megválasztott főpolgármesternek ugyanakkor az egész festékesvödröt sikerült ráborítania ünnepi szónoklatára.

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Kommentár nélkül, a Magyar Távirati Iroda tudósítására hagyatkozva ismertetnénk a beszéd néhány "felkavaró" részletét.

Október 13-án visszavettük a várost, de nem azért, hogy kisajátítsuk, hanem azért, hogy visszaadjuk a fővárosiaknak.
(A köztársaság) nyolc évvel ezelőtt egyszer csak eltűnt hazánk nevéből, és a következő években eltűnt a hétköznapjainkból, és eltűnőben van az életünkből.
Vegyük vissza az álmainkat, mert ahhoz, hogy az '56-osok, a '89-esek és a múlt vasárnap álmait megvalósítsuk, nem a hatalom emberei kellenek, hanem az emberek hatalma.
Nyissunk új fejezetet, a felelősségvállalás új korszakát, legyen ennek a szimbóluma ez a tér (a frissen megnyitott, Városháza előtti parkoló - szerk. megj.), amely a megújulása után minden nap nyitva áll majd az emberek előtt.
(...) több emberségre, szolidaritásra, bölcsődére, rendelőre és CT-re, kevesebb kilakoltatásra és stadionra van szükség.
0 HOZZÁSZÓLÁS