2019. szeptember 21., 20:06

Illegális migránsokat fogtak el a magyar rendőrök

A magyar határőrség ma kétszer is illegális határátlépőket fogott el a szerb-magyar határon.

kelebia-migransok.jpg
Médialapozó
Fotó: Police.hu

Szombaton nem sokkal éjfél után 38-an egy tehervonat konténerében megbújva próbáltak meg jogellenesen bejutni az országba Kelebiánál.

Kelebia Határrendészeti Kirendeltség Vasúti Határátkelőhelyen a rendőrök egy Szerbia irányából belépő tehervonat átkutatása során 2019. szeptember 21-én 0 óra 50 perckor 38 külföldit – 36 fő afgán és 2 fő eritreai – tartóztattak fel. A migránsok az egyik konténerben, a rakomány között megbújva próbáltak meg jogellenesen Magyarországra jutni.

Szombaton délután ugyanitt 14 óra 50 perckor hat, magát török állampolgárnak valló külföldit tartóztattak fel. A migránsok a gyorsvonat hátsó, üres mozdonyában megbújva próbáltak meg jogellenesen Magyarországra jutni.

 

Fotó: Police.hu

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök mindkét esetben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A hét elején 14 illegális bevándorló a Tiszán egy gumicsónakon próbált meg bejutni Magyarországra. Őket is lefülelték és visszatoloncolták.

kelebia-migransok.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék