Húsz ember zárta le egész napra a Lánchidat

ma7, Matus Tibor 2019. február 10., 12:27

Orbán Viktor mai évértékelő beszéde előtt kivonult az utcára pár tüntető. A tüntiző hídfoglalók cselekedetét különbözőképp interpretálják. A szlovák Aktuality.sk, egyenesen egy olyan képpel illusztrálja, ami egyértelműen a Fake News kategóriába sorolja a tudósítást.

Fotó: MTI
A Pestisracok.hu így tudósít:
Ugyan elvesztek a ködben, de néhány tüntető zárta le vasárnap délelőtt a Lánchidat autójával, így tiltakozva az ellen, hogy Orbán Viktor évértékelőt merészel tartani. A csapat ugyan reggel nyolcra hirdette a gyülekezőt, de mégis sokáig kellett várakozniuk az MTA épülete előtt, hogy egyáltalán kisebb csoportnak tűnjenek. Ha bármi izgalmas történik, például eloszlik a köd, azonnal beszámolunk róla.
A rendőrség tiltó határozata ellenére a bíróság megengedte az ellenzéknek, hogy reggel nyolctól este tízig akár öt ember is lezárhassa a Lánchidat. A bíró szerint ez nem aránytalan forgalomkorlátozás, mert van másik híd is. Így ma húsz ember megbénítja egy egész napra a belső kerületek közlekedését.
Az Origó összehasonlítja a nagyon demokratikus Gyurcsány vezette időkkel:
A bírók szerint ez nem aránytalan forgalomkorlátozás, mert van másik híd is. Így ma húsz ember megbénítja egy egész napra a belső kerületek közlekedését. Dr. Sz. Mária tanácselnök, dr. B. Péter előadó bíró és dr. R-F. Edina bíró. Háromtagú bírói tanács a Fővárosi Törvényszéken.
Ők döntöttek. 2002-ben, amikor az Erzsébet hidat lezárták Budaházyék, azért még börtönbüntetést osztottak.

A 444.hu-nak úgy tűnik már láthatóan kínos ilyen szervezetlen megmozdulásról tudósítani. Az Index.hu azért beszámol róla.

Az Index.hu így ír:
Civilek egy csoportja vasárnap reggel lezárta a Lánchídat.
A Fiatalok a demokráciáért szervezésében a csoport reggel nyolctól gyülekezett az MTA előtt, majd nagyjából húsz autóval és gyalogosan mentek fel a hídra. Azt tervezik, hogy éjfélig tartják blokád alatt a hidat. Nem sokkal később a rendőrök lezárták a hid két végét.
Helyszínen lévő kollégánk arról számolt be, hogy a Pest felőli oldalon turisták szelfiznek, ott a rendőrök kisbusza zárja le a hidat. A budai oldalon nagyjából 15 autó parkol az első pillérig. Fél 11-kor tíz-tizenöt ember állt a hídon táblákkal, a többiek az autókban melegedtek.
A rendőrség egyébként korábban megtiltotta a Lánchidon tünetést, azonban TASZ pert nyert a Fővárosi Törvényszéken a gyülekezési törvény védelmében.

Az esetet kétségkívül az Aktuality.sk interpretálja a legérdekesebben. A szöveg jóformán megegyezik az Index.hu tudósításával, ám a Reuterstől átvett mellékelt kép már komoly tömeget vizionál. Könnyen megfogalmazódhat bennünk, hogy milyen célokat is akart kifejezni ez a vágyvezérelt szerkesztés a szlovák lapban.

Íme az Aktuality.sk illusztrációja:

Képgalériánk:
Fotó: Reuters, Aktuality.sk

0 HOZZÁSZÓLÁS