cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. október 15., 14:52

Fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Coca-Cola az LMBTQ-kampány miatt

Az index.hu írta meg hétfőn, hogy az italvállalatot megbüntette a fogyasztóvédelmi hatóság, az augusztusban indított, majd a közfelháborodás miatt pár nap alatt leállított plakátkampány kapcsán.

coca-cola
Fotó: Coca-Cola Hungary

A lap úgy tudja, a Pest Megyei Kormányhivatalban lakossági bejelentés kapcsán indult vizsgálat, amely most egy félmilliós bírsággal zárult.

Az indoklás szerint a Coca-Cola ezekkel a reklámokkal "károsította a fiatalkorúak erkölcsi fejlődését".

Az index.hu megkeresésére kiadott közleményében a Coca-Cola azt írja:

"A Coca-Cola kampány célja az volt, hogy közvetítse azon értékeket, amelyeket a vállalat régóta magáénak vall: az emberek sokszínűségébe és egyenlőségébe vetett hitet. A Coca-Cola változatlanul hisz abban, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk függetlenül a nemzetiségtől, vallástól, nemtől, életkortól, etnikai származástól, beszélt nyelvtől, hobbiktól és véleményektől. Reklámjainkban, posztjainkban, üzeneteinkben kifejezzük az általunk képviselt értékeket. A következő lépések egyeztetése folyamatban van."

A melegjogokkal foglalkozó Háttér Társaság közösségi oldalán azt írja, a hivatal döntése alkotmányellenes, és "az egész magyar LMBTQI közösségre is rendkívül káros".

A feljelentést beadó állampolgár eljuttatta a laphoz a hivatal reakcióját is. A kormányhivatal szerint:

"A fokozott társadalmi érdekre tekintettel különös figyelmet fordított a gyermek-és fiatalkorúak megóvására, érzelmi és erkölcsi fejlődésük védelme érdekében az azt károsító reklámok korlátozására. Az ilyen jellegű reklámok feltárásában nagy segítséget nyújtanak a lakossági bejelentések, melyet ezúton is köszönünk Önnek!"
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.