cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. augusztus 26., 18:35

Felháborító a magyar határvédelemre szánt brüsszeli támogatás mértéke

A Fidesz-frakció felháborítónak tartja, hogy a távozó brüsszeli vezetés a magyar határvédelemre "épphogy csak csöpögtet támogatást", a migráció szervezésébe azonban "önti a pénzt" - mondta a nagyobbik kormánypárt frakciójának szóvivője hétfőn Budapesten újságíróknak.

halasz-janos-fidesz-frakcio.jpg
Fotó: MTI

Halász János a Fidesz-frakció nevében arra reagált, hogy Hollik István kormányszóvivő hétfőn bejelentette: a határvédelemre 2015-től szánt költségeknek csupán mintegy egy százalékát, azaz 6,6 milliárd forintot térít meg Magyarország számára Brüsszel.

Úgy fogalmazott: "a távozó brüsszeli vezetés hozzájárulása a magyar határvédelem költségeihez csepp a tengerben, annak csak töredékét, alig több mint egy százalékát fedezi, miközben a Soros-szervezetekhez pedig öntik a pénzt".

A Európai Parlament bevándorláspárti többsége januárban szavazta meg, hogy megháromszorozzák a migrációt szervező Soros-szervezetek támogatását - jelezte Halász János, aki kitért arra is, hogy a távozó Európai Bizottság is olyan uniós költségvetési tervet készített, ami megsokszorozná a migráció támogatását. Emlékeztetett arra is, hogy csak a migránskártyaprogramon keresztül több százmilliárdot fizettek ki a migránsoknak.

"Ez így nem mehet tovább" - szögezte le Halász János, majd azt hangsúlyozta: Európának olyan vezetésre van szüksége, amely megvédi a külső határokat az illegális migrációtól, és ehhez hajlandó minden segítséget megadni a tagállamoknak.

Újságírói kérdésre Halász János közölte: a Fidesz és a kormánypárt európai parlamenti képviselői a jövőben is mindent megtesznek azért, hogy a határőrizeti költségek minél nagyobb részéhez járuljon hozzá Brüsszel. Hozzátette: a Fidesz-frakció szerint nem csökken a migrációs nyomás, de a folyamatokat a kormánynak kell értékelnie.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.