Az Országgyűlés felfüggesztette Varju László mentelmi jogát

ma7 2019. október 21., 17:47

Az Országgyűlés hétfőn felfüggesztette Varju László országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Az ügy lényege, hogy Horváth Imre volt újpesti MSZP-s politikust akarta visszalépésre bírni Varju még 2018-ban. Horváth visszautasította a DK-s ajánlatát.

Varju László (b) párttársaival: Gyurcsány Ferenccel és Vadai Ágnessel Fotó: MTI

A képviselők 146 igen, 29 nem és 0 tartózkodás mellett szavazták meg a felfüggesztést. 

Polt Péter legfőbb ügyész egy folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség gyanúja szerint Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként a 2018. évi országgyűlési választás előtt, 2018. február 12-én, egy kávézóban találkozott a függetlenként induló jelölttel.

A találkozó során Varju László – a választáson való nyerési esélyeinek növelése érdekében – anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy a képviselőjelöltségtől lépjen vissza a javára. A férfi a felvetést elutasította. Varju László országgyűlési képviselő cselekménye választás rendje elleni bűntett megállapítására lehet alkalmas - írta a Legfőbb Ügyészség.

Horváth Imre, miután egyértelműsítette, hogy nem lép vissza a 2018-as országgyűlési választáson, burkolt fenyegetéseket kapott, majd miután ezeket is visszautasította, Varju pénzt ígért a visszalépésért, természetesen ő ezt költségtérítésnek nevezte, hogy ne érje kár a visszalépéssel Horváthot.

A volt MSZP-s szerint a baloldaliság nem Varjunál, nem a DK-nál és nem a mai MSZP-nél van, akik valójában ma már szélsőségesen neoliberális, önző és az emberséges gondolatokkal összeegyeztethetetlen elveket vallanak.

Forrás: Origo
0 HOZZÁSZÓLÁS