magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2019. február 23., 17:10

A Jobbik előremenekül

A Jobbik megmaradását nevezte a májusi európai parlament választás fő tétjének szombaton, a párt rendkívüli kongresszusát követő sajtótájékoztatón Szilágyi György frakcióvezető-helyettes és szóvivő.

jobbik-sajtoert.jpg
Fotó: MTI

Arról beszélt: ha elegendő voksot kapnak, "a Fidesz nem meri betiltani a Jobbikot", amely jelenleg az ellenzék legerősebb pártja.

Szavai szerint egy olyan diktatúra ellen küzdenek, amelynek "a zsarolás, a korrupció, a felhalmozott vagyon, az állami szervek kézi irányítása, a saját médiabirodalom adja a fő erejét".

Szerinte "Orbán Viktor fél a következményektől és ezért fél a Jobbiktól", mert ez a párt képes lebontani a nemzeti együttműködés rendszerét és elszámoltatni annak vezetőit.

Közlése szerint a tanácskozáson elfogadott alapszabály-módosítás alapján "különösen indokolt esetben", a pártelnökség írásos jóváhagyásával más szervezetbe is beléphetnek a párt tagjai, kérdésre válaszolva ezzel csak egy lehetőséget teremtette meg, hogy "legyen eszköz a kezünkben, hogy tudjunk továbblépni" szükség esetén.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.