HIRDETÉS

Házaspárok számára szerveztek zarándoklatot

hirek.sk 2018. február 20., 16:31
SZÉKESFEHÉRVÁR. A budapesti Szent István-bazilikába és az ercsi kegytemplomba szervezett zarándoklatot házaspárok számára a Székesfehérvári Egyházmegye Családpasztorációs Irodája hétvégén.

Az idei házasság hete programjaira készülve a Székesfehérvári Egyházmegye Családpasztorációs Irodája idén is meghívta az egyházmegye házaspárjait a Szeretetkaland című internetes kapcsolatmélyítő játékra. A jelentkezők öt vasárnapon keresztül kaptak házasságmegerősítő feladatokat: minden alkalommal hetet, amiből legalább hármat kellett teljesíteniük.

Február 17-én – a Szeretetkaland feladatainak zárásaként – a budapesti Szent István-bazilikába és Ercsibe zarándokoltak a házasságmegerősítő játékban részt vevő párok. A bazilika megtekintése után szabadprogram keretében adhattak egymásnak „nosztalgiarandevút”.

A program délután az ercsi kegytemplomban folytatódott, ahol Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatott be szentmisét. Homíliájában a főpásztor hangsúlyozta: a házastársak mindig úgy tekintsenek egymásra, mint Isten ajándékára. „Fontos, hogy tudjuk: kötelékünknek szilárd alapja van, nem a saját szeretetünk pusztán, hanem legfőképpen a házasság szentségi kegyelme, az eskü kegyelme, amely erő, amely felemel, eligazít, gondolkodásunkat a másikkal kapcsolatban irányítja. Mindig aktualizálódik, akkor is, amikor nehéz az élet, túl sok a gond, fáradtnak érezzük magunkat, elveszik az erőnk, türelmünk. Akkor se cseréljük el a lényegest a lényegtelenért. Kerekedjünk felül e kísértéseken a szentségi kegyelem erejével, ami ott van a szívünkben, lelkünkben.”

A szentmise végén Spányi Antal püspök megáldotta a párokat.

Forrás: Magyar Kurír
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS