2022. november 1., 09:01

Harminc új képviselő a Kassa megyei testületben

Jelentősen átalakul az új választási időszakban a Kassa megyei képviselő-testület. Az eddigi 57 képviselő közül a többség nem tér vissza, 30 új képviselő kezdi meg a munkát.

Kassa megye, Kassai Kerületi Önkormányzat, megyei képviselő,
Fotó: TASR
archív felvétel

A Kassa megyei képviselő-testületben 45 férfi és 11 nő dolgozik majd. Legnagyobb számban független jelöltekről van szó, ők összesen 23 képviselői széket foglalhatnak el.

A politikai pártok közül a legsikeresebb a Szövetség lett, amelynek 12 képviselője jutott be a testületbe.

A Rozsnyói járásból Nagy György, Pavol Burdiga és Beke Beáta, a Kassa-környéki járásból Gergely Papp Adrianna és Molnár László, a Tőketerebesi járásból pedig Pataky Károly, Želinský Jozef, Furik Csaba, Pandy Péter, Sačko Gejza, Kopasz József és Juhász János.

Kassa megye, Kassa
Fotó:  Fábián Gergely

A Smer-SD és a Sme rodina koalíciója öt, a KDH pedig négy képviselői széket tudhat magáénak. Három képviselője lesz az SaS, PS, Dobrá voľba és az Umiernení koalíciónak, valamint a Starostovia a nezávislí kandidáti elnevezésű pártnak, két képviselője a Hlas-SD-nek, illetve az OĽANO, Za ľudí, Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska és a Nova koalíciójának. Egy-egy képviselőt sikerült bejuttatnia az SNS-nek, az OKS-nek, illetve a Spolu, DS, Šanca és az ODS koalíciójának.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.