Hajtóvadászat: négy magyart, köztük egy felvidékit keresnek a fejvadászok

2019. január 25., 18:02
ma7

Ötvenöt bűnöző van jelenleg az ENFAST nemzetközi körözési listáján, köztük két magyar, egy magyar származású osztrák, illetve egy szlovákiai magyar. Az ENFAST az Europol rendőri fejvadászainak munkáját összefogó szervezet.

Szűcs Henrich

A felvidéki magyar férfit európai elfogatóparanccsal keresik a szlovák hatóságok maffiabűnözés miatt.

A vád ellene bű­nö­zői csoport létrehozása, megalapozása és tá­mogatása, brutális kényszerítés, zsarolás,

valamint károko­zás.

Szűcs Henrich és Foco Tibor
Fotó: borsonline.hu
Szűcs Henrich és Foco Tibor

Plank Zoltán

Az 52 éves férfi számláján szándékos emberölés, súlyos testi sértés és fegyveres rablás is sze­repel. A körözési fo­tókon ko­pasz, de a rendőrség szerint minden bizonnyal már hosszú hajú Zoltán

öt éve azzal bí­zott meg két férfit, hogy öljék meg korábbi közös üz­letfelüket. Az illetőt megtámadták 2014 augusztusában, késsel összeszurkálták.

Bár megúszta élve, támadói abban a hitben voltak, hogy meghalt. Plank és társai egy hónappal később rendőrnek adták ki magukat, és négyszázmillió forintnyi valutát ra­boltak kínai üzletemberektől. A megtámadottak ismerősei a nyomukba eredtek, de üldözés közben egy fának ütköztek. Plankék pedig tüzet nyitottak rájuk. A férfi azóta felszívódott.

Hollósi Zoltán

Drogkereskedelem miatt 8 év börtönt kapott, de nem akarta leülni.

Ukrajnában elintézte, hogy halottnak nyilvánítsák, majd hazatért Magyarországra. Az osztrák határ mellett marihuánaültetvényt ho­zott létre társaival.

Őket elfogták, de akkor még nem volt tiszta, hogy neki is szerepe van az ügy­ben, ezért a tanúkihallgatás után elengedték. A férfi jelenleg szlovén állampolgár, Zoran Maras álnevet használ.

Foco Tibor

Az 1956. április 18-án született, magyar származású osztrák ál­lampolgárt

1987-ben húsz év-re ítélték egy prostituált megölé­séért. Feltételesen szabadlábra helyezték 1995-ben, azonban nem jelentkezett az előírt időpontban,

és nyoma veszett.

Plank Zoltán és Hollósi Zoltán
Fotó: borsonline.hu
Plank Zoltán és Hollósi Zoltán

Kövesse facebook oldalunkat is!