2019. december 2., 16:18

Esélyteremtés a gyakorlatban - VIDEÓ

L. Ritók Nóra olyan mélyszegénységben élő gyermekek és családok felkarolásával foglalkozik évek óta, amelyek nélküle talán olyan másnak természetes fogalmakkal, tevékenységekkel sem lennének tisztában, amik a 21.század embere számára már elengedhetetlenek.

Esélyteremtés a gyakorlatban - VIDEÓ
Fotó: ma7

Az Igazgyöngy Alapítványon belül számos család életét tették élhetőbbé, életveszélyes fenyegetések ellenére is, ez mutatja az igazi elszántságot és elhivatottságot. Egyik előadásán a ma7 médiacsalád stábja is jelen volt.

A Prima Primissima díjas hölgy Tóth Erika, csallóközi pedagógus meghívására érkezett Dunaszerdahelyre, ahol előadást tartott a szegénység fokozatairól, milyenségéről, előítéltekről és esetleges megoldásokról.

Az előadást Tallóson egy workshop előzte meg, ahol a felvidéki tanárok hallgathatták meg a mélyszegénységben lévő gyerekek oktatásáról, neveléséről szóló tanácsokat. Az érdeklődés nagy volt, ami mutatja, hogy a problematika ezt a környéket is érinti. Tóth Erika elmondta, szintén olyan iskolában tanít, ahova hátrányos helyzetű gyermekek is járnak, ezért keresi a gyakorlati megoldásokat a felzárkóztatásra.

Nézzék velünk az összefoglalót!

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.