2019. május 28., 10:45

Egy állami hivatalnok is részt vehetett az újságírók lehallgatásában

Az újságírók lehallgatásának ügyéhez köze lehet a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ egyik volt osztályvezetőjének, Juraj Š.-nek is, aki évekkel ezelőtt állítólag ellenőröket küldött Monika Tódová házába. Erről a Denník N és a Markíza televízió tájékoztattak hétfőn (május 27.).

mobil, lehallgatás
Fotó: Pixabay

A média információi szerint a rendőrök már kihallgatták az illetőt, aki állítólag beismerte, hogy részt vett az újságírók lehallgatásában. Juraj Š. öt évig volt a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ alkalmazottja.

„Aggaszt minket a hír, amelyről a Munkaügyi, Szociális és Családügyi Központ önöktől szerzett tudomást, mivel a bűnüldöző szervek a mai napig nem tájékoztattak minket. Az említett alkalmazott 2019. május 20-an kérvényezte a munkaviszony megszüntetését közös megegyezés alapján, tehát már nem a központ alkalmazottja” – nyilatkozta a Markíza televíziónak Jana Lukáčová, a központ szóvivője.

FRISSÍTÉS - Feljelentést tett a volt munkáltató
A Munka-, Szociális és Családügyi Központ (ÚPSVaR) büntetőfeljelentést tesz a volt alkalmazottja, Juraj Š. ellen hivatali hatáskörrel és személyes adatokkal való visszaélés miatt. A hivatal a médiában megjelent információk hatására döntött így, melyek szerint a volt hivatalnoknak köze lehet az újságírók lehallgatásához. Erről Jana Lukáčová, a központ szóvivője tájékoztatott kedden.
„Az ügy felderítését a bűnüldöző szervekre hagyjuk, melyekkel szorosan együtt fogunk működni” – tette hozzá Lukáčová.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.