2019. augusztus 24., 16:07

Drucker félúton: a volt egészségügyi miniszter már összegyűjtötte a pártalapításhoz szükséges aláírások felét

Tomáš Drucker korábbi egészségügyi minisztere már összegyűjtötte a pártalapításhoz szükséges aláírások felét - közölte a politikus közösségi oldalán. Pártja a Jó választás (Dobrá voľba) elnevezéssel alakulna meg, ehhez - mint ismert - tízezer aláírásra lesz szüksége. 

Drucker
Fotó: TASR

"Ezekben a napokban is gyűjtjük Szlovákia egész területén a Jó választás párt megalakulásához szükséges aláírásokat. Már sikerült a felét összegyűjteni" - közölte Drucker, hozzátéve: hamarosan közzéteszi, hogy pártját kik alkotják majd, ahogyan azt is, hogy mik lesznek a leendő párt prioritásai.

Ez utóbbival kapcsolatban csupán annyit árult el, hogy a hangsúlyt olyan "reális megoldásokra" helyezik,  melyekkel képesek lesznek javítani az ország helyzetén.

Drucker hangsúlyozta, leendő pártja fontosnak tartja az egészségügyi szolgáltatások igazságosabbá tételét, a családok és az idősek életminőségének javítását, valamint a régiók felkarolását. 

A volt egészségügyi miniszter alakuló pártjával összefüggésben az utóbbi hetekben Peter Pellegrini nevét is egyre többen emlegették, a miniszterelnök ugyanakkor egyelőre nem erősítette meg, hogy csatlakozna az új mozgalomhoz. 

Egy új párt alakulásához 10 ezer aláírásra van szükség Szlovákiában. Ezek leadása után a Belügyminisztériumnak (BM) 30 napja van arra, hogy regisztrálja a pártot. Szlovákiában jelenleg több mint 150 politika párt, mozgalom, tömörülés szerepel a BM adatai szerint. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.