Bugár Béla a koalíciós kapcsolatokat a médián keresztüli üzengetéssel rontotta el

ma7 | TASR 2019. november 10., 15:36

Jaroslav Paška, az SNS alelnöke szerint Bugár Béla a ludas abban, hogy megromlottak a koalíción belüli kapcsolatok. Ez elsősorban annak tudható be, hogy Bugár a médián keresztül üzengetett a Smeres Martin Glváčnak, a parlament volt alelnökének - mondta a politikus vasárnap, a köztévé 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorában.

Fotó: TASR

Szerinte Glváč többek közt a Most-Híd nyomásának is engedve távozott tisztségéből,

holott Paška szerint korábban már voltak arról információik, hogy a helyzet megnyugtatása végett a volt alelnök eltökélte magát a távozásra.

„Úgy nyilatkozott, hogy távozása idejét és módját ő kívánja meghatározni. Az ellenzék követelésének ellenállt, de végső döntését többek közt a koalíciós partner Most-Híd nyomásának is eleget téve hozta meg” - mondta Paška. Szerinte Glváč mindenképpen távozott volna, és emiatt nem kellett volna a médián keresztül üzengetnie a Most-Hídnak.

A Smer-SD parlamenti képviselője, Erik Tomáš kiemelte, Glváč távozása kizárólag az ő személyes döntése volt. „Ezt a tervét már mindenszentek előtt közzétette a közösségi hálón” - mondta. Tomáš azt is elmondta,

a Smer-SD-ben azt várják, ahogy Glváč is megfelelő politikai kultúrát gyakorolva felelősen döntött, más politikusok is így tesznek

- utalva ezzel az SaS-es Richard Sulíkra, illetve az OĽaNO vezetőjére, Igor Matovičra.

Veronika Remišová, a Za ľudí párt alelnöke szerint mindenkinek személyes felelősséget kellene vállalnia, aki hibát követett el. Matovič és Sulík felett azonban nem óhajtott pálcát törni, elmondása szerint mindenkinek a pártján belül kell döntést hoznia.

Peter Pčolinský, a Sme rodina alelnöke fontosnak tartotta elmondani, hogy a párt elnöke, Boris Kollár és Marian Kočner viszonya nem volt barátinak mondható. Azt pedig komoly társadalmi problémának nevezte, hogy az elmúlt időszakban a politikusok és a pártok is nagyrészt csak magukkal vannak elfoglalva, ez pedig egyáltalán nem érdekli az embereket.

A politikusoknak inkább azzal kellene foglalkozniuk, hogy miként segíthetnek az embereknek.

„Egyfolytában botrányokról beszélni - ez már nem érdekli az állampolgárokat” - jelentette ki. Matovičcsal és Sulíkkal kapcsolatban az a véleménye, hogy nekik kell személyes döntést hozniuk.

Erik Tomáš erre úgy reagált, hogy szerinte másképp ítélik meg a Smer-SD-t és az ellenzéki pártokat, egyfajta szelektív igazságszolgáltatás van érvényben.

0 HOZZÁSZÓLÁS