Brüsszel az új generáció szemével - A SzóBeszéd vendége Tárnok Balázs - VIDEÓ

ma7 2019. május 21., 08:26

Brüsszel és mi című sorozatunk következő részében Tárnok Balázs jogászt Haják Szabó Mária kérdezte a SzóBeszéd stúdiójában arról, vajon a rendszerváltás utáni generáció szemével mennyire van messze Brüsszel és hogyan tekintenek a magyar érdekérvényesítési képességeinkre itthon és az európai politikai színtéren.

Fotó: ma7

Ha megvizsgáljuk a Magyar Közösség Pártja EP választási listáját, akkor kiderül, hogy a 14 jelölt fele a rendszerváltás utáni generációhoz tartozik, miközben mindannyian már ismertek regionális vagy országos közéleti szerepvállalásukról.

A lista egyik legfiatalabb képviselője az izsai jogász, Tárnok Balázs, aki a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezésének jogi tanácsadója, amely az Európai Unió kohéziós politikájának megreformálása által a nemzeti kisebbségek által lakott régiók kiemelt európai uniós támogatását tűzte ki célul. A kezdeményezés célja összeurópai aláírásgyűjtés az olyan nemzeti régiók gazdasági védelme érdekében, mint Dél-Felvidék vagy Székelyföld.

Ezekről és más aktuális kérdésekről kérdezte Haják Szabó Mária műsorvezető a SzóBeszéd stúdiójában az MKP Európai Parlamenti választási listáján a negyedik helyen álló fiatal jogászt. Nézze velünk!

 

0 HOZZÁSZÓLÁS