Brüsszel az új generáció szemével - A SzóBeszéd vendége Nagy Dávid - VIDEÓ

ma7 2019. május 16., 22:05

Brüsszel és mi című sorozatunk következő részében Nagy Dávid jogászt Haják Szabó Mária kérdezte a SzóBeszéd stúdiójában arról, vajon a rendszerváltás utáni generáció szemével mennyire van messze Brüsszel és hogyan tekintenek  a magyar érdekérvényesítési képességeinkre itthon és az európai politikai színtéren. Nézze velünk!

Fotó: ma7

Ha megvizsgáljuk a Magyar Közösség Pártja EP választási listáját, akkor feltűnik, hogy a 14 jelölt fele a rendszerváltás utáni generációhoz tartozik, miközben mindannyian már ismertek regionális vagy országos közéleti szerepvállalásukról. Ennek a generációnak az egyik ismert képviselője az érsekújvári jogász, Nagy Dávid, akit kevés felvidékinek kellene még bemutatni.

Ennek a generációnak egyre határozottabb véleménye van arról, merre kéne tartani a társadalmi fejlődésnek és ezen belül a magyarság jogi helyzetének.

Ezekről és más aktuális kérdésekről kérdezte Haják Szabó Mária műsorvezető a SzóBeszéd stúdiójában az MKP Európai Parlamenti választási listáján a hatodik helyen álló fiatal jogászt. Nézze velünk!

 

0 HOZZÁSZÓLÁS