Benedek pápa szót emelt a menekültek nevében

hirek.sk 2012. június 18., 14:18
VATIKÁN. Vasárnap az Úrangyala-imádság előtt a Szent Péter téren Benedek pápa Isten szeretetének nagyságáról beszélt, a június 20-i Menekültek világnapja kapcsán.

A vasárnapi evangéliumi részből kiindulva a Szentatya hangsúlyozta: „a mag ereje a gyengeség”. A mag, amely akkor is növekszik, amikor a földműves alszik, és a kicsiny mustármag Isten országának jelképei. Krisztus ereje éppen azokon keresztül mutatkozik meg, akik szívükben szegények, nem a saját erejükben bíznak, hanem Isten szeretetében; azokon keresztül, akik a világ szemében nem számítanak.

Benedek pápa hozzátette: „Az Isten országa mindenekelőtt az Úr ajándéka, még ha szüksége is van az együttműködésünkre.” Arra hívott mindenkit, hogy tapasztalja meg ezt a csodát: „Ha kicsiny erőnket, amely a világ problémáival szemben látszólag tehetetlen, belemerítjük Isten erejébe, akkor nem félünk az akadályoktól, mert a győzelem bizonyosan az Úré. Ez Isten szeretetének csodája, amely rügyet fakaszt és a jóság elvetett magjait az egész földön megnöveszti.” Hangsúlyozta, hogy a vetés ideje van: az Úr biztosítja, hogy a mag növekedni fog.

A kis mustármagból rügy fakad, képes feltörni a földet és kibújni a napvilágra, hogy aztán minden veteménynél nagyobb legyen. Ilyen a keresztény ember élete is – hangsúlyozta a Szentatya. Mindent tőle telhetőt meg kell tennie, de a végeredmény Isten műve. Loyolai Szent Ignácot idézte: „cselekedj úgy, mintha minden rajtad múlna, miközben tudod, hogy valójában minden Istenen múlik.”

Az Úrangyala elimádkozása után a pápa a június 20-i Menekültek Világnapjára hívta fel a figyelmet, azokra az emberekre, családokra, akik fegyveres konfliktusok, erőszak miatt kénytelenek elhagyni földjüket. Imádságáról és a Szentszék figyelő aggodalmáról biztosította őket.

Ezt követően a dublini Eucharisztikus Kongresszus résztvevőihez fordult, imádságában Szűz Máriára bízta, hogy az elmúlt napok elmélkedései és imádságai gyümölcsöt hozzanak.

Forrás: Magyar Kurír
0 HOZZÁSZÓLÁS