Beindult a Dolgozz az iskolakonyhán! foglalkoztatási program

ma7 | TASR 2019. augusztus 12., 14:51

Támogatást kérhetnek az iskolák az újonnan felvett konyhai alkalmazottak bérére, a munkaügyi központ augusztus elején beindította a Dolgozz az iskolakonyhán! foglalkoztatási programját. Összesen 8,5 millió eurót különítettek el 1034 regisztrált munkanélküli alkalmazására szerte az országban.

„Szeptember elsejével jönnek létre a munkahelyek, az iskolák most kötik a szerződéseket, egyelőre nincsenek adatok arról, hogy hány embert vettek már fel” – tette közzé a központi munkaügyi hivatal.

A cél, hogy az iskolák megbirkózzanak a szeptemberben beinduló ingyenes étkeztetéssel, mivel feltehetően sokkal több gyerek fog ebédre járni, ezért több alkalmazottra lesz szükség.

„Az anyagi támogatásunk a válasz az iskolaigazgatók félelmeire, hogy összeomlik az étkeztetés, mivel nincs elég szakácsnő és kisegítő erő az iskolakonyhákon” – tette hozzá a hivatal.

A konyhai kisegítő alkalmazott foglalkoztatásáért akkor jár hozzájárulás, ha legalább hat hónapra alkalmazzák (maximum tízhónapos szerződést kaphat, a tanév idejére).

A munkahivatal a minimálbérből számított teljes bérköltség 95 százalékát téríti meg az iskolának, ez az összeg jelenleg havi 703,04 euró.

Emellett személyenként 53,21 euró támogatás kérhető a hivataltól munkaruha és -cipő vásárlására és konyhai eszközök beszerzésére, továbbá a baleset-biztosítás megkötésére. Emellett a munkahivatal 50 eurós támogatást ad az új alkalmazott betanítására, és 10 eurót az egészségügyi igazolványának kiváltására.

0 HOZZÁSZÓLÁS