Az Összefogás Mozgalom szerint nem Matovič, hanem egy közös magyar lista a megoldás

ma7 2019. szeptember 17., 11:29

A magyar választóknak és politikusoknak el kell dönteniük, hogy szavazataikkal szlovák pártokat segítenek képviselői helyekhez, vagy a magyar megújulást és összefogást fogják erősíteni – reagált közleményében Igor Matovič tegnapi ajánlatára az Összefogás Mozgalom.

Az Orosz Örs és Mózes Szabolcs nevével fémjelzett mozgalom úgy véli, Matovič és a progresszívek ajánlata között egy különbség van: utóbbiak nem állítják magukról, hogy másokon akarnak segíteni. A támogatásából folyamatosan veszítő Matovič ugyanis ajánlatával nem a magyarokon, hanem saját bejutási esélyein kíván javítani. 

Az Összefogás Mozgalom szerint a felvidéki magyarságnak önálló politikai arculatra és programra van szüksége, megújulásra és összefogásra. 

„A matoviči lista nem a közösség, csupán néhány politikus számára jelenthet túlélési esélyt. A magyar választó ennél többet érdemel! Problémáink megoldásához több kell, mint két-három magyar képviselői szék az Egyszerű Emberek frakciójában“ – írják közleményükben.

Az OĽaNO szövetséget kínál a Szlovákiában élő kisebbségeknek, az MKP-val koalícióra is lépne
Az OĽaNO ellenzéki párt szövetségre lépne a magyar, a roma és a ruszin kisebbségek képviselőivel. Az MKP az ajánlatra csak a párt csütörtöki elnökségi ülése után kíván érdemben reagálni.
0 HOZZÁSZÓLÁS