2019. október 8., 11:58

Az Összefogás Mozgalmat kérdeztük: hogyan lesz ebből közös magyar lista? - VIDEÓ

Egyre töredezettebb a felvidéki magyar politikai paletta, ami a magyar választók fejében zűrzavart okoz. Az idősebb választókat frusztrálja, hogy a meglévő erősebb politikai pártok nem jutottak egyezségre a közös indulásról, így egyre elutasítóbbak a politikusokkal szemben. A fiatalabb generáció pedig láthatóan egy generációváltást vár a politikai életben. Van-e olyan erő, amely mindkét kategóriába tartozó szavazót meg tudja szólítani a februári választásokig? Ezt a célt tűzte zászlajára az Összefogás Mozgalom, melynek egyik kezdeményezőjét, Mózes Szabolcsot Kolek Zsolt, a Ma7 médiacsalád rovatvezetője kérdezte a Nézőpont legújabb adásában. Nézze velünk!

Az Összefogás Mozgalom céljairól a Nézőpontban - VIDEÓ
Fotó: ma7

Egyre több politikai párt, mozgalom és platform kínálja fel "szolgáltatásait" a felvidéki magyar választónak, hiszen már a politikai pártok is felfedezték a csallóközi, gömöri és bodrogközi, tömbben élő, eddig csak magyar pártra szavazó választókat. Ez is tükröt tarthat elénk, hiszen már a szlovák szavazatvadászok is látják, romokban hever a hazai magyar politikai képviselet. A Csallóközi Vásár ennek ékes példája volt, hiszen szinte nincs olyan szlovák párt, amelynek ne lett volna információs sátra és amely ne haknizott volna a vásár látogatóit bódítva.

Ebből a megosztottságból csak az erők egyesítése lehet a kiút, állítja az Összefogás Mozgalom. A felvállalt feladat nem tűnik egyszerűnek, ez mindenki számára nyilvánvaló, aki követi az ezt célzó egyeztetések sorozatát.

Vajon képes lehet-e egy mozgalom elfogadható alternatívát kínálni a közös indulásra a február végén esedékes parlamenti választásokig? Az idő rövid, a feladat és a felelősség hatalmas. A lehetséges megoldásokról és az Összefogás által felkínált alternatívákról Mózes Szabolcsot, a mozgalom előkészítő bizottsága megbízottját Kolek Zsolt, a Ma7 médiacsalád politikai rovatvezetője kérdezte.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.