2018. május 10., 10:15

Az Iskolaügyi Minisztérium nem mutatja be csütörtökön az oktatási reformját

Mégsem hozzák nyilvánosságra a Nemzeti Oktatási-nevelési Programot, melyet csütörtökön kellett volna bemutatnia Martina Lubyová (SNS-jelölt) iskolaügyi miniszternek. Ennek oka, hogy most az oktatási tárca törvényjavaslatainak a bemutatásával fognak foglalkozni a parlamentben.

Martina Lubyová iskolaügyi miniszter
Fotó: TASR

„Sajnos, a törvényjavaslatokról szóló vita idejét nem tudjuk befolyásolni” – közölte Ria Feik Achbergerová, az Iskolaügyi Minisztérium kommunikációs osztályának vezetője. Azt egyelőre nem tudni, mikor mutatják be az oktatási reformot.

A Tanuló Szlovákia névre keresztelt dokumentumot eredetileg 2017 nyarán kellett volna bemutatni. Mivel az oktatási tárca éléről távozott Peter Plavčan, a folyamat elhúzódott. Lubyová szerint a Tanuló Szlovákia nevű dokumentum ősszel még nem volt olyan állapotban, hogy azt a kormány elé lehetett volna terjeszteni jóváhagyásra. Nem volt kidolgozott költségvetése, sem megszabott időkerete, és más kiegészítésekre is szükség volt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.