Az Europol pontosította, hogyan segítette a Kuciak-gyilkosság kivizsgálását

2018. október 2., 15:57
ma7 | TASR

Az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol) kedden hivatalos sajtójelentésben hívta fel a figyelmet Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásának sikeres kivizsgálására, egyben pontosította azt is, milyen részt vállalt a nyomozásban.

europolosok.jpg
Fotó: archívum

Az Europol jelentése szerint a szlovák rendőrség múlt héten több házkutatást hajtott végre, illetve kilenc személyt őrizetbe vett, akik közül ötöt időközben elengedtek, négy ellen viszont előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés ügyében büntetőeljárást indítottak.

„A szlovák szervek felkérése alapján az Europol a nyomozás első napjaitól kezdve elemző és kriminalisztikai segítséget nyújtott a hatóságoknak, illetve részt vett a múlt heti akciók előkészítésében is. Az Europol a nyomozás egész ideje alatt rendszeresen munkatársakat küldött Szlovákiába, akik koordinálták a határon átnyúló vizsgálati tevékenységet, valamint elemző, taktikai és digitális segítséget nyújtottak a kriminalisztika területén a lőfegyverekkel és a szervezett bűnözéssel összefüggésben” – áll a nyilatkozatban.

A hágai székhelyű Europol fő célja, hogy segítse a belföldi bűnüldöző szerveket a nemzetközi bűnözés és a terrorizmus elleni harcban.

Kövesse facebook oldalunkat is!