2019. március 13., 18:41

Ártatlannak vallja magát: Zsuzsovát több mint hat órán át hallgatták ki a Basternák-gyilkosság ügyében

Alena Zsuzsovát több mint hat órán át hallgatta ki a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Nyitrán Basternák László, volt ógyallai polgármester meggyilkolásának ügyével kapcsolatban. Zsuzsová a Kuciak-gyilkosság ügyében is gyanúsítottként szerepel. A nő tagadja mindkét gyilkosság esetében, hogy részt vett volna bennük, és bűnös lenne. Azt állítja, nincs tudomása arról, ki rendelte meg a gyilkosságokat.

Alena Zsuzsová kihallgatása
Fotó: topky.sk
Ártatlannak érzi magát, ártatlannak vallja magát, és azt állítja, döntsön erről a bíróság. Jelenleg érvényben van az ártatlanság vélelme, így kérjük az újságírókat, hogy ehhez tartsák magukat”

– közölte Štefan Neszméry, Zsuzsová védőügyvédje, aki eddig nem nyilatkozott a sajtónak.

„Szándékosan nem nyilatkoztunk a médiának, ez a védelmi taktika része volt. Ezen kívül közelgett a Kuciak-gyilkosság évfordulója is, nem akartunk olajat önteni a tűzre“ – magyarázta az ügyvéd, majd hozzáfűzte,

Alena Zsuzsová a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjai közül csak Andruskó Zoltánt ismeri. Tomáš Szabóval és Miroslav Marčekkal sosem találkozott, és nem is látta őket.

„Mindenestre elutasítjuk az összes állítást, amit A. Zoltán tett és tartjuk magunkat ahhoz az állásponthoz, hogy ezek egy vezeklő bűnös szavai. Nyilván joga van ahhoz, hogy azt mondjon, amit akar, nekünk viszont ugyanúgy jogunk van elutasítani a vádakat. Egyelőre két dologról beszélünk, Ján Kuciak és Basternák László meggyilkolásáról. Ne kérdezzenek Žilinka vagy Lipšic meggyilkolásának előkészítéséről“ – mondta Neszméry.

A védőügyvéd elmondta, Zsuzsová nem sejti, Andruskó Zoltán miért nevezte meg őt a gyilkosság megrendelőjeként.

„Több elkövetőt megnevezett, köztük az ügyfelemet is, aki nem érti, miért tette ezt, hiszen jó barátok voltak, eljártak egymáshoz, segítettek egymásnak. Ehhez még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy

A. Zoltán könyvelője üzenetben értesítette az ügyfelemet a férfi letartóztatásáról. Ha az ügyfelem bűnös lenne, akkor kérdezem én, miért nem szökött el?

Azért, mert az elejétől kezdve azt gondolta, hogy gazdasági jellegű bűncselekményről van szó, ezért hát ugyanúgy folytatta a mindennapi tevékenységét“ – tette hozzá az ügyvéd.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.