Čaputová magyarul posztolt: "Gombaszög a magyar közösség számára egy jelkép"

ma7 2019. július 17., 19:59

Zuzana Čaputová  szlovák államfő ma a Gombaszögi Nyári Tábor vendége volt. Látogatásáról magyar nyelven posztolt közösségi oldalán.

"Gombaszög a szlovákiai magyar fiatalok találkozójának tradicionális színhelye. Nemcsak egy sokéves, egészen 1928-ig visszanyúló hagyományos fesztiválról van szó, ennél mindig is sokkal többet jelentett. A közösség tagjai számára a gazdag kultúrműsoron túl ismerkedési lehetőséget és a társadalom kérdéseinek megvitatására szolgáló teret is kínált.

Gombaszög a magyar közösség számára egy jelkép. Ezért fontos, hogy ez a rendezvény továbbra is fenntartsa az ideológiai sokszínűségét és függetlenségét, amelyre mindig is törekedett. A Szlovák Köztársaság államelnökeként szeretnék közel állni az összes nálunk élő állampolgárhoz. Figyelmesen követem és a jövőben is követni fogom, hogy mi történik a magyar közösségben. Ezért adtam interjút a Patria rádiónak, és ma örömmel vettem részt a fesztivál keretén belül rendezett beszélgetésen. Köszönöm a nyitott és remek vitát, valamint a fesztivál résztvevői általi szívélyes fogadtatást" - írta Zuzana Čaputová.

Képgalériánk:

0 HOZZÁSZÓLÁS