A Smerben mindenki Šefčovič döntésére vár: beállnának mögé, ha az EB-alelnök elvállalja a jelöltséget

ma7 | TASR 2019. január 14., 17:10

Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság alelnöke államfőjelöltként élvezni fogja a Smer-SD párt legfőbb vezetésének támogatását, amennyiben elvállalja a jelöltséget, és indul az elnökválasztáson.

Fotó: TASR

Šefčovič eddig még nem adott végleges választ a felkérésre.

FISSÍTÉS: Ígérem, hogy ezen a héten végleges választ adok
Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság alelnöke ezen a héten végleges választ ad arra vonatkozóan, hogy elfogadja-e a Smer-SD ajánlatát, és indul-e az elnökválasztáson. Ezt hétfőn közölte az újságírókkal, miután tárgyalt a legerősebb kormánypárt vezetőivel.
„Pár napja kaptam egy ajánlatot a Smer-SD párttól, hogy jelöltessem magam államfőnek. Azóta először vagyok Szlovákiában, és lehetőséget kaptam, hogy megvitassam ezt az elnökséggel. Nagyra becsülöm az ajánlatot, és azt is értékelem, hogy kaptam elég időt arra, hogy megfontoljam a döntést” – mondta Šefčovič, hozzátéve: ezen a héten végleges választ ad a felkérésre. 

Azt, hogy a Smer támogatja indulását, Peter Kažimír alelnök közölte az újságírókkal hétfőn, a Smer-SD elnökségi ülése után. Hozzátette: a pártban most Šefčovič döntésére várnak.

Peter Pellegrini miniszterelnök, aki egyben a párt alelnöke is, megerősítette, hogy még nem született döntés.

„Volt azonban egy nagyon jó és konstruktív beszélgetésünk Šefčovičcsal. Ha a következő napokban úgy dönt, hogy indul, a Smer-SD támogatását biztosan élvezni fogja. Ez most már csak az ő személyes döntésén múlik. Adjunk időt neki” – tette hozzá Pellegrini, aki egyben leszögezte, hogy más jelöltről hétfőn nem esett szó.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS