Rogyadozó pillérek: Cséfalvayová is otthagyja a Most-Hidat

ma7 | TASR 2019. szeptember 16., 10:48

Katarína Cséfalvayová a Szlovák Hírügynökség kérdésére reagálva megerősítette, hogy kilép a Most-Híd pártból és a parlamenti frakcióból is.

Fotó: TASR

A képviselő asszony úgy nyilatkozott, a párt már nem azokat az értékeket képviseli, amelyekkel ő személy szerint azonosulni tudna. Cséfalvayová, s erre ő maga is felhívta a figyelmet, már tavasszal fontolgatta, hogy kilépne a pártból.

A koalíciós szerződés közelgő lejártára való tekintettel döntöttem úgy, hogy kilépek a Most-Hídból, és nem kötöm össze velük a jövőmet a továbbiakban. Sajnos mind a frakció, mind a párt megszűnt képviselni azokat az értékeket, melyek számomra teljes mellszélességgel vállalhatóak.

Cséfalvayová egyébként felajánlotta Bugárnak, hogy a parlament külügyi bizottságában betöltött elnöki pozíciójáról is lemond, de állítása szerint a pártelnök továbbra is támogatásáról biztosította a Most-Hidat elhagyó képviselőnőt.

Cséfalvay távozásával 11 fősre apadt a vegyespárt parlamenti frakciója, miután pár nappal ezelőtt Martin Fedor is búcsút intett a frakciónak. Ezzel a kormánypártok elveszítették hivatalos parlamenti többségüket.

Bugár Béla igen szűkszavúan kommentálta Cséfalvayová döntését, a párt szóvivőjén keresztül annyit közölt, "tudomásul vette" a képviselő döntését.

0 HOZZÁSZÓLÁS