2019. március 7., 09:58

Zsuzsová már tavaly májusban a rendőrség látókörébe került

Először a Basternák-gyilkossággal összefüggésben került képbe Alena Zsuzsová.

Alena Zsuzsová

Az Aktuality.sk úgy tudja, először a Basternák-gyilkosság elkövetőjének, Štefan Kaluznak eredt meg a nyelve. Kaluzt a gyilkosság után néhány órával egy bősi nyaralóban fogták el a rendőrök, azóta már el is ítélték.

Kaluz azt vallotta, biztonsági őrként dolgozott, amikor megismerkedett Vladimír Mosnárral és Ladislav V.-vel. Előbbi bízta meg őt, hogy ölje meg a férfit, aki „valakinek problémákat okoz”, és egy bizonyos Alena kérésének tesz eleget. Szolgálataiért 10 ezer eurót kapott.

2018 májusában egy nő tanúskodott az érsekújvári rendőrségen, összekapcsolva Roman Ostružlík és Alena Zsuzsová nevét.

Egyelőre nem tudni, Zsuzsová neve már akkor felmerült-e a Kuciak-gyilkosság kapcsán.

A Basternák-gyilkossággal összefüggésben idén januárban négy személyt vettek őrizetbe.

Köztük van a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja, Alena Zsuzsová is. Őrizetbe vették a nő korábbi sofőrjét, Vladimír Mosnárt, a polgármester egykori Most-Hidas kihívóját, Roman Ostružlíkot, valamint egy városi rendőrt, Ladislav V.-t.

Az Aktuality.sk információi szerint Mosnár nem tett vallomást az üggyel kapcsolatban. Alena Zsuzsová tagad, akárcsak Ostružlík, aki elutasítja, hogy Zsuzsován keresztül megrendelte volna a gyilkosságot. Egyedül Ladislav V. működik együtt a rendőrséggel, őt nem helyezték vizsgálati fogságba.

Basternák Lászlót, Ógyalla korábbi MKP-s polgármesterét 2010. július 9-én, az esti órákban gyilkolták meg a házuk előtt.

Štefan Kaluz egy Hubertus típusú vadászpuskából leadott lövéssel ölte meg Basternákot, majd futásnak eredt. Ekkor futott ki utána Basternák fia, aki egy legálisan tartott fegyverrel az elkövetőre lőtt, és el is találta a könyökén. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.