Újabb kétségek a pozsonyi elkerülőút körül

Dunajszky Éva 2018. június 22., 16:52

A pozsonyi elkerülőút építésére vonatkozó szerződést az állam a spanyol Citra konzorciummal már valamivel több mint két éve aláírta. Mindezek ellenére máig nem folyik rendes munka az elkerülőúton, és a Dunaszerdahely felé vezető R7-es gyorsforgalmi úton, tájékoztatott még június elején a  SME napilap. A lap szerint a spanyol Citra társaság hírei alapján jelenleg mintegy 900 ember dolgozik az építkezéseken, pedig az optimális állapot két és félezer ember lenne.

Fotó: TASR

A Horvátjárfalutól Récséig vezető D4-es autópálya, azaz az R7-es gyorsforgalmi út érintett része összesen mintegy 60 km hosszú lesz. Az építkezést a szerződés szerint 2020-ig be kellene fejezni, de már látható, hogy erre aligha kerül sor. A pozsonyi elkerülőutat a PPP-projekteken keresztül építi az állam. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a cég nemcsak megépíti az autópályát, hanem 30 éven át kezeli is azt, amiért az állam fizet neki. Az elkerülő út a tervek szerint összesen 1,9 milliárd euróba kerül, az állam az engedményesnek mintegy 57 millió eurót fizet évente, tájékoztatott a Sme.

Lassú a tempó 

Bár a kivitelező azt állítja, minden szakaszon megkezdték a munkálatokat, a nullás elkerülőút építése nyilvánvalóan nem az ígéreteknek megfelelően halad. A konzorzium ennek ellenére azt mondja, tartani tudják a 2020-as határidőt. A Pravda napilap szerint azonban az építőiparban dolgozó emberek közt kételyek merültek fel a spanyol konzorcium projekttől való elállásával kapcsolatban. A Szlovákiai Építési Vállalkozók Szövetsége szerint ugyan nincsenek ilyen konkrét információik, de néhány hónapja észlelnek ilyen jeleket. A közlekedési tárca azonban azt állítja, nem tud a szóban forgó konzorcium esetleges elállásáról a szerződéstől, a tárca ragaszkodik az aláírt szerződés betartásához, és szerintük a konzorcium is mindent megtesz a projekt sikeres elvégzése érdekében. A konzorcium szerint jelenleg az alvállalkozók 50 százaléka biztosított, és erre az évre, illetve nagyjából a következő évre is az igények lefedettek. A konzorcium a múltban már tagadta a kihátrálásáról szóló feltételezéseket.

Töltések pilonok helyett?

Az építési vállalkozók szövetsége az alacsony projekt-árra is rámutatott Az állam eredetileg azt feltételezte, hogy a D4-es autópálya és az R7-es gyorsforgalmi út szóban forgó részeinek megépítés és a 30 éves kezelése 4,5 milliárd euróba kerül majd, a nyertes konzorcium azonban 1,9 milliárd eurós árat kínált. Pavol Kováčik, a szövetség elnöke szerint azonban a konzorcium rendelkezésre álló építkezési költségei nem elegendőek a szóban forgó szakaszok rendes megépítéséhez, írja a Pravda.

Annak a veszélyére, hogy építkezési vállalkozó mindenáron spórolni akar az építkezésen Járfalu alpolgármestere, Jozef Uher is figyelmeztetett. Szerinte a D4-es autópálya településük kataszterébe tartozó részén a konzorcium nem akar pilonokat építeni, hanem csak betonfalakkal megerősített több mint 26 méteres töltést. Uher szerint ez azonban megakadályozná az állatok vonulását, de a talajvizek áramlását is, és korlátozza a Horvátjárfaluba vezető bicikliutat.

A konzorcium nincs időhöz kötve

Ám a közlekedési tárca csak a munkálatok felgyorsításáról beszél, főleg az R7-es némely szakaszán. Az építkezést kétszer maga a miniszter, Érsek Árpád (Most-Híd) is ellenőrizte. A koncessziós szerződés azonban nem tartalmaz olyan mérföldköveket, amelyeket a konzorciumnak teljesítenie kellene, s amelyek alapján a csúszásról hivatalosan is beszélhetnénk. A közlekedési tárca szerint, PPP-projekt lévén, az állam addig nem fizet, amíg az út nem üzemel, ezért főleg az engedményes fél, no meg azt azt pénzelő bankok érdeke, hogy a projekt minél hamarabb elkészüljön, s birtokukba vehessék a járművek. 

Jelenleg a legtöbb munka az R7-esen folyik. A D4-es autópályához való csatlakozása nélküli esetleges megépítése megoldhatná a fővárosba való bejutást délkeletről, de romlana a közlekedés a belvárosban. A D4-es nélkül a gyorsforgalmi út ugyanis a hosszabb ideje túlterhelt Kikötői hídhoz és a Bajkál utcához közeli belső D1-es autópályára csatlakozik. Amennyiben becsődölne a PPP-projekt, az építési vállalkozók szövetsége szerint a szlovákiai építési vállalatok képesek lennének a tervezett munkálatokat megvalósítani, persze a reális költségeknek megfelelő áron, jelentette ki Kováčik.

Az elkerülőút ára

Azokon a részeken, ahol már elkezdődött az R7-es építése, panaszkodnak a lakosok a nagy por és zaj miatt. A ružinovi városrész kikötőhöz közeli Pálenisko térségében az építkezés közvetlen közelében lévő házak falai megrepedeztek, írja az Aktuality.sk portál. Az emberek a városrész önkormányzatánál is panaszkodtak, azt állítják nem tudtak az építkezésről, ezt azonban a hivatal cáfolja mondván, a gyorsforgalmi út építése ebben a térségben már régóta köztudott volt, és a lakóknak több lehetőségük is volt az építkezéssel kapcsolatban elmondani a véleményüket. Figyelembe is vették a lakók gondjait, sikerült például elérniük, hogy hétvégén ne végezzenek nagy zajjal járó munkákat, írja a portál.

A Közegészségügyi Hivatal szerint azonban nem katasztrofális a helyzet, amit azzal indokol, hogy az építkezések idején mindig romlanak az lakáskörülmények, ám ez csak átmeneti és szerintük nem ártalmas az egészségre.

A lakók helyzete azonban az út megépülése után sem lesz sokkal jobb. A házaikból csak a hatalmas zajvédő falakra lesz kilátás, ráadásul a környezetvédelmi tárca tanulmánya szerint az autópálya mellett 50 méteres távolságot érint a szennyeződés. Vagyis a pályától tíz méterre lévő házak abszolút érintettek e téren. „Nem elég, hogy csökken az ingatlanaink ára, még szívhatjuk a szennyeződést is” – panaszkodik a lakók egyike, aki szerint az itt élők kilencvenkilenc százaléka megszabadulna a telkétől. Az építkezés kezdete óta azonban ezek a telkek és házak senkit sem érdekelnek.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS