2019. május 18., 19:16

Trump fellép a cenzúra ellen

Az Amerikai Egyesült Államok elnöki hivatala felhívást tett közzé, amelyben arra kérik az internetes politikai cenzúra áldozatait, hogy osszák meg történeteiket azzal kapcsolatban, hogy miért hallgattatták el őket.

trump-anti-cenzura.jpg
Médialapozó
Nem számít, hogy mi a véleményed, de ha úgy gondolod, hogy politikai elfogultságból cenzúráztak vagy elhallgattattak téged az interneten, akkor hallani szeretnénk a történeted!

-  írta a Fehér Ház.

A Trump-kormányzat által közzétett felhívás több online felületet is felkínál, hogy a politikai okokból cenzúra áldozataivá vált felhasználók részletesen leírhassák hátrányos megkülönböztetésük részleteit a Facebook, az Instagram, a Twitter, a YouTube és a többi online platform vonatkozásában is.

Korábban Donald Trump amerikai elnök már többször bírálta a közösségi média szerinte diszkriminatív, a jobboldalt hátrányosan megkülönböztető gyakorlatát.

Trump a balliberális internetes cenzúra elleni fellépés lehetséges eszközeként az internetes óriáscégek feldarabolását eredményező, tröszt- és monopóliumellenes törvények meghozását is felvetette.

trump-anti-cenzura.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.